Kara, döner sermayeleri kesildiği için yıllık izne çıkamayan personeller için yapılan düzenleme ile mağduriyetlerinin büyük bir kısmının giderileceğini söyledi.
Memur-Sen&[#]8217;e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, sendikalarının sağlık çalışanlarının ek ödemede mahsuplaşmayı mutabakata aldırdığını belirtti. Sendikanın 2010 yılı toplu görüşmelerinde daha kararlı bir şekilde gündeme getirmesi ile sağlık çalışanları için ayrı bir düzenleme yapılmasının sağlandığını belirten Kara, &[#]8220;Sağlık çalışanlarının yıllardan beri yaşadığı döner sermaye sorunlarının çözümü için yetkiye ulaştığı ilk yıldan itibaren yoğun bir mücadele içine giren sendikamız, bilindiği gibi 2009 yılında yetkili olarak oturduğu ilk toplu görüşmelerde sağlık çalışanlarının çok önemli bir kazanım olan ek ödemede aylık mahsuplaşmayı mutabakata aldırdı. Hükümetin Sağlık Bakanlığı dışındaki kurumlarda çalışanları da kapsayan genel düzenleme yapılacağı gerekçesiyle, geciktirdiği aylık mahsuplaşma konusunun sendikamızın 2010 toplu görüşmelerinde daha kararlı bir şekilde gündeme getirmesiyle, sağlık çalışanları için ayrı bir düzenleme yapılması konusunda mutabakat sağlandı&[#]8221; dedi.
Sendika Genel Başkanı Mahmut Kaçar&[#]8217;ın, TBMM&[#]8217;de görüşmeler yaptığını belirten Kara, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Hizmet sendikacılığı farkımızın en önemli kazanımlarından olan ek ödemede aylık mahsuplaşmanın, 2010 yılı sonu itibariyle yasalaşması için sendika olarak kararlı mücadelemizi sürdürdük. Genel başkanımız Mahmut Kaçar, TBMM&[#]8217;de komisyon görüşmeleri süren Torba Yasa&[#]8217;da aylık mahsuplaşma ile döner sermaye alamayan personele de döner sermaye hakkı sağlayacak düzenlemelerin yer alması için ilgili bakanlıklara ve bürokratlar nezdinde yoğun girişimlerde bulundu. Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Torba Yasası&[#]8217;nın komisyon görüşmeleri sürecinde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık ve Maliye Bakanlığı müsteşarları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Genel Başkanımız bu temaslarda 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata alınan bu konunun hükümet adına ertelenemez bir sorumluluk haline dönüştüğünü ifade ederek, Sağlık çalışanlarının beklentilerinin bu torba yasası ile karşılanması gerektiğini hatırlattı&[#]8221; diye konuştu.
Kara, &[#]8220;Yapılan yoğun görüşme trafiği neticesinde ek ödemede aylık mahsuplaşma ile vekil ebe, hemşireler, geçici işçilikten 4/B&[#]8217;ye geçen personel ile Kızılay&[#]8217;ın geçen sözleşmeli personele döner sermaye hakkı getiren düzenlemeler alt komisyonda verilen bir teklif ile Torba Yasası&[#]8217;na girdi&[#]8221; şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANINA EN AZ 370-420 TL DÖNER SERMAYE HAKKI
Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, aylık mahsuplaşma hakkının 2011&[#]8217;de itibaren yürürlüğe girmesi ile birlikte, sağlık çalışanları Ocak&[#]8217;ta uygulanacak zamlar da hesaba katıldığında her ay en az 420 TL ödemenin garanti gelir olarak alacağını belirtti. Kara, &[#]8220;Bu rakamın üzerindeki döner sermayesi olan çalışanlar ise ayrıca fark alacak. 2011 Temmuz ayında yapılacak ek ödeme 440 TL&[#]8217;ye çıkacak. Döner sermayeleri kesildiği için yıllık izne çıkamayan, görevi başında uğradığı kaza nedeniyle çalışamadığından ötürü, döner sermayeleri kesilerek adeta cezalandırılan sağlık çalışanlarının uğradığı mağduriyette bu düzenleme ile belli düzeyde giderilmiş olacaktır&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi