Alaplı Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, Ekip Koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Özlem Yavuz ve proje ekibinde yer alan üç öğrenciden oluşan Alaplı Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´na çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdiler. Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, bu yılın Şubat ayında müracaatını yaptıkları projenin Avrupa Birliği tarafından onaylandığını belirterek, &[#]8220;Ekip olarak bu proje için bilimsel makaleler ve araştırmalardan oluşan akademik bir çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışma Avrupa Birliği tarafından onaylandı ve proje kapsamında önümüzdeki yılın Şubat ayında İngiltere´ye gideceğiz. Avrupa Birliği çok önemli projeler için İngiltere´de araştırma ve inceleme onayı veriyor. Ekip olarak biz bunu başardık ve Türkiye´den ilk defa İngiltere´ye giden proje ekibi olacağız. Mart ayında da, İngiltere´den bir ekip araştırma ve inceleme yapmak üzere ilçemize gelecek&[#]8221; dedi.
Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, İngiltere´den gelecek ekibin ağırlanması noktasında Alaplı Belediyesi´nin desteğine ihtiyaçları olacağını belirterek, &[#]8220;Özellikle gelen misafirlerimizin ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Belediyemizin desteğine ihtiyacımız var&[#]8221; diye konuştu.
Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi´nin ürettiği proje ile ilgili olarak ekip üyelerinden bilgi alan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Sizleri bu önemli çalışmanızdan ve elde ettiğiniz başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir ekip çalışması yürütmüşsünüz ve çok da güzel bir proje üretmişsiniz. Öğrencilerimiz belki şimdi farkında olmayacaklardır ama bu çalışmalar onların liderlik ruhunun, ortak iş üretebilme alışkanlığının, ufuklarının gelişimine de çok önemli katkılarda bulunacaktır. Öğrencilerimiz kendilerinde oluşan bu gelişimi ancak ilerleyen yaşlarında fark edebileceklerdir. Bu çalışmalar onların geleceğinin çok güzel şekillenmesine de çok önemli katkılarda bulunacaktır. Bu nedenle bu tür çalışmaları kimse ´angarya´ olarak görmemeli. Bu tür, uzun vadede çok faydalı olacak çalışmaları bütün eğitim kurumlarının ve herkesin önemsemesi ve destek vermesi gerekir. Biz İngiltere´den gelecek misafirlerinizin en güzel şekilde ağırlanmasında elimizden gelen desteği vereceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Onlara, ilçemizi ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde tanıtmak ve göstermek, sizin olduğu kadar bizim de görevimiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi