Beycuma Belediyesi´nde işçi olarak çalışan Hidayet Ertürk, çökme tehlikesi nedeniyle çıktıkları tahta evin yerine yeniden bina yapmaya kalktı. Belediyeden destek alarak bir süre inşaatı sürdüren Hidayet Ertürk, elindeki tüm parayı binaya harcadı.
Tuğlalarını ördükleri yeni evin beton atılması sırasında aile ve belediye binanın yapımını tamamlayamadı. Yaklaşık 9 aydan beri inşaat halindeki evi tamamlayamayan aile, belediyenin verdiği kamyonun kasasında yaşamaya başladı. Belediyenin imkanları da yetersiz kalınca, mağdur aile geçici süreliğine kalmayı planladıkları kamyon kasasında yaşamaya mahkum oldu.
İHA´nın haberi üzerine aileye ulaştıklarını dile getiren Kimse Yok mu Derneği Temsilcisi Nevzat Ay, aileye 1 ay yetecek kadar gıda malzemesi getirdi. Ev halkının gerçek mağdur olduğunu anlatan Ay, gerekli listeyi hazırlayarak genel merkezlerine gönderdiklerini belirtti. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve Vali Erdal Ata´ya seslenen Ay, şöyle konuştu: "Gönüllü temsilcimiz Tezcan bey ile Beycuma beldesine geldik. Burada çok mağdur bir ailemiz var. Evin babası Hidayet bey, belediye işçisi olarak çalışıyor.
Kısıtlı imkanlarıyla ailesine bakmak zorunda. Hidayet beyin durumlarını yerinde inceledik. Buradaki manzara gerçekten içler acısı. Tabii ki biz Zonguldak´ta birçok mağdur aileye yardımlarda bulunuyoruz. Bu soğuk havada bu şartlarda yaşamak gerçekten zor. Biz gerekli tespitimizi yaptık. Elimizden geldiği kadar bu aileye yardımcı olmaya çalışacağız. İlk etapta kendilerine 1 ay yetecek kadar gıda getirdik. İnşallah bu ailemiz güzel bir yaşantıya kavuşur. Bu sayede mutlu oluruz."
OKULA GİDELİM
Ertürk Ailesi´nin en büyük çocuğu olan 17 yaşındaki Necla ise, bu yaşına rağmen çok sıkıntılar gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Allah razı olsun, Kimse Yok mu Derneği, bizim için çalıştı çabaladı. Bizim bir aylık gıdamızı temin ettiler. Bunun için çok mutlu olduk. Bize yardım edenler bizi çok mutlu etti. Herkesten Allah razı olsun. Valimize de sesleniyorum. Babamın maddi durumu nedeniyle okuyamadık. Ben okumak istiyorum. Valimiz bize yardım ederse çok sevinirim."
16 yaşındaki Gülten Ertürk de, maddi durumları nedeniyle okuyamadığını belirtirken gözyaşlarına hakim olamadı. Arkadaşlarının okurken kendilerinin okuyamadığını belirten Gülten Ertürk, sözlerine şöyle devam etti: "Okumak istiyorum ama babamın maddi durumu nedeniyle okuyamadım. Diğer arkadaşlarım okula giderken ben okula gidemedim. Çok zor durumdayız. Valimizden yardım istiyorum. Diğer arkadaşlarım okuyor biz de okula gitmek istiyoruz."
Derneğin, tam zamanında geldiğini söyleyen baba Hidayet Ertürk ise, "Herkesten Allah razı olsun. Özellikle Vali Erdal Ata´dan destek bekliyorum. Kimse Yokmu Derneği´nden geldiler. Her şeyden fazla sevindik. Evimizde yiyecek bir şeyimiz kalmadıydı. Bizleri çok mutlu etti" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi