Ereğli´de ahırda başlayan yangın sonucu 8 büyük baş ve 1 küçükbaş hayvan telef oldu. Müdahale sonrasında 8 büyük baş hayvan son anda kurtarıldı.


Ereğli´ye bağlı Ören Köyü Kavucaktaş Mahallesi´nde yaşayan 54 yaşındaki Süleyman Ceylan´ın ahırındaki yangın, sabaha karşı 05.00 sıralarında meydana geldi.


Olay yerine çağırılan itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü´ne ait arazözler gelinceye kadar 8 büyükbaş ve 1 küçükbaş hayvan telef oldu. Yapılan müdahale sonrasında ise ahırda bulunan 8 büyükbaş ve 4 küçükbaş hayvan da yaralı olarak ahırdan çıkartıldı.


Yapılan incelemelerde, yangının ahırın aydınlatmasında kullanılan elektrik kablosundan çıktığı öğrenildi. Yangında hayvanları telef olan ahır sahibi Süleyman Ceylan´ın, ahırdaki hayvanlarının üşümemesi için çevresini battaniye ile kapattığı ve ahır içerisinde bulunan deponun da alev alması sonrasında yangının büyüdüğü öğrenildi.


TÜPLER PATLAMAMIŞ


Bu arada, yangında depoda bulunan tüplerin patlamaması ise muhtemel bir faciayı engelledi. 3 büyük ve 3 piknik tüpün bulunduğu ahırda çıkan yangında hayvanlarını kaybeden Süleyman Ceylan, "Hayvanlarımdan bir tanesi 1 tonun üzerindeydi. Bu bayramda satmadık. Önümüzdeki bayramda satmayı düşünüyorduk. Ama kaybettik" dedi.


Yaklaşık 3 yıldır hayvan beslediğini dile getiren Ceylan, süt için bir firma ile anlaşma yaptığını, zararının büyük olduğunu ve anlaşma sonrasında bu olayın meydana gelmesinin işlerinin kötüye gitmesine neden olduğunu söyledi. Jandarma ekipleri yangın ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi