Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği 3´üncü sınıf öğrencisi Miraç Ekrem Efe, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde 2 gün süren tedavisinin ardından bugün taburcu oldu. Burun ameliyatı geçirdiği hastaneden annesi 52 yaşındaki Nuriye ve ağabeyi 30 yaşındaki Kerem Efe ile birlikte çıkan Miraç Ekrem Efe, evinde istirahate çekildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kömür yıkama tesisinde (Lavuar) işçi olarak çalışan babası Yusuf Efe´nin 1999´da 42 yaşında akciğer kanserinden ölmesinin ardından, annesi 52 yaşındaki Nuriye Efe´nin, ilaç mümessili olan ağabeyi Kerem ve sözleşmeli sınıf öğretmeni olan ablası 28 yaşındaki Senem ile birlikte çocuk bakarak okuttuğu Miraç Ekrem Efe, evinde konuştu.


15 gün evinde istirahat ettikten sonra okuluna döneceğini belirten Efe, polisler tarafından ekip otosuna götürülünceye kadar geçen sürede yüzüne aldığı darbeler sonucu burnunun kırıldığını söyledi.


Efe, "Yumruklarıyla, tekmeleriyle saldırdı polis bize. Her şey, ekip otosuna bininceye kadar geçen sürede oldu. Ekip otosuna bindikten sonra da polisin şiddeti durmadı. Yine otobüsün içinde dayak yiyen arkadaşlarımız oldu" dedi.


Kendileri için, "Bunların amacı huzur bozmak" şeklinde yorumlar yapıldığını belirten Efe, "Biz Öğrenci Kolektifleriyiz. Kesinlikle amacımız huzur bozmak değil. Bu ülkede kimlerin huzuru bozduğu ortadır. Bizim için ´profesyonel eylemci´ diyorlar. Hayır. Biz, kesinlikle okullarına bağlı, okulunu seven, üniversitesini bitirmek için can atan insanlarız. Açıkçası bizler üniversitelerimizi seviyoruz. Biz profesyonel eylemci değiliz" dedi.


Bir takım ideolojik gruplar tarafından da yönlendirilmediklerini vurgulayan Efe, "Kimse tarafından yönlendirilme gereğimiz yok. Biz koyun değiliz. Kendi aklımızla, kendi hür irademizle, isteğimizle hareket ediyoruz. Biz eli Molotof tutan, eli silah tutan insanlar değiliz. Her zaman eli kalem tutan ve ideolojik yönüyle ortada olan insanlarız" diye konuştu. Miraç Ekrem Efe, Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi´ndeki yumurtalı protestoyu gerçekleştiren öğrencilerin fotoğrafını taşımalarının kendisini onure ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi