MHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında dün toplanarak seçimlere yönelik önemli kararlar aldı, milletvekili olma kriterlerini benimsedi. Buna göre aday olacak teşkilat başkanları 31 Aralık&[#]8217;ta istifa edecekler. MYK&[#]8217;da kurmaylarına konuşan Bahçeli, &[#]8220;Çok yoğun bir şekilde çalışmanızı ve tek başına iktidarı hedeflemenizi istiyorum. Partimiz için tek hedef, tek başına iktidardır. Bu nedenle herkesle kucaklaşın ve milletine, devletine bağlı herkesi kucaklayın&[#]8221; talimatını verdi.

31 Aralık&[#]8217;ta istifa

Toplantıda partinin milletvekilli aday adayları arasından, adayları belirleme yönteminin Ocak ayında yapılacak MYK toplantısında karara bağlanması benimsendi. Önümüzdeki yıl Ocak ayında toplanacak MYK&[#]8217;da merkez yoklaması, ön seçim gibi yöntemlerden hangisinin ya da birden fazlasını bir arada kullanılıp kullanmayacağı tespit edilecek.


İl, ilçe, belde teşkilat başkanlarından ve yönetim kurulu üyelerinden, milletvekili aday adayı olacakların 31 Aralık 2010 tarihinde istifa etmeleri ve görevleri bırakmaları kararlaştırıldı. Bu tarihte istifa etmeyenler aday adayı olamayacak.


Belediye Meclisine bakılacak


Belediye başkanlarından milletvekili olmak isteyenlerin durumu da görüşülerek karara bağlandı. Belediye başkanlığından ilk dönemi olanların görevlerinde kalması benimsendi. İki dönem belediye başkanlığı yapanlar ise aday adayı olabilecek. Ancak bu belediye başkanlarının istifa etmesi durumunda, partinin belediye meclisinde azınlık duruma düşerek belediyeyi kaybetmemesi şartı aranacak. Bu şart yerine gelmiyorsa belediye başkanı istifa etmeyecek.



Editör: Pusula Gazetesi