Çatalağzı&[#]8217;nda bin 360 megavatlık termik santral yatırımı bulunan Eren Enerji&[#]8217;nin, üretime başlayan 160 megavatlık birinci ünitesinde kaçak kömür kullandığı yönündeki iddialarla ilgili Vali Erdal Ata Pusula&[#]8217;ya değerlendirme de bulundu.


Eren Enerji yetkililerine gerekli uyarılarda bulunacaklarını belirten Vali Erdal Ata, &[#]8220;Buradaki özel sektör madenciliğinde yaşayabilmesi için burada üretilen kömürü gerekirse 4&[#]8211;5 dolar daha fazla vererek kullanmaları konusunda daima telkinde bulunuyoruz. Zannediyorum Eren Enerji de bunu bilmeden yapmıştır&[#]8221; şeklinde konuştu.


Vali Erdal Ata, daha önce Eren Enerji yetkililerine bu bölgeden kömür almaları konusunda ricada bulunduklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Eren Enerji yetkilileriyle görüşeceğim. Böylesine büyük bir firmanın kaçak üretilen 5-10 bin ton kömürü alıp da üretim yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Buna ihtiyaçları da yok. Burada yılda 3 milyon ton kömür tüketilecek. Dolayısıyla 5-10 bin ton kömürü toplayarak ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün değil. Ben Eren Enerji yetkililerine daima şunu tavsiye etmişimdir; bölgemizde üretilen kömürlerden mutlaka alınması ricasında bulundum. Çünkü bu santralin burada yaptığı büyük bir yatırım. Bu yatırımı yaptıklarından dolayı kendilerine de teşekkür ediyoruz. Fakat buradaki trafik yoğunluğunu, tozunu, dumanını bu bölgenin insanı çekiyor. Dolayısıyla buradaki özel sektör madenciliğinde yaşayabilmesi için burada üretilen kömürü gerekirse 4&[#]8211;5 Dolar daha fazla vererek kullanmaları konusunda daima telkinde bulunuyoruz. Fakat bunu da kaçakçılardan değil gerçek izin alıp redevans saha sahibi olan üreticilerden almaları için gerekli uyarıyı yapacağız. Zannediyorum Eren Enerji de bunu bilmeden yapmıştır.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi