Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Huzurevi inşaatı, çocuk evlerine yerleştirilen çocuklar ve kurumun yardımları ile ilgili Pusula&[#]8217;ya değerlendirmede bulundu.


Huzurevi açılışının en geç 1 buçuk aya kadar yapılacağını söyleyen Gümrükçü, inşaat sırasında oluşan hataların giderildiğini belirtti.


Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, konuşmasına şöyle devam etti.


&[#]8220;Huzurevi&[#]8217;nde ihale aşamasına geçildi. Mefruşat alımları yapılıyor. Mefruşat alımları bittikten sonra personel alımına geçeceğiz.


İnşaat sırasında bazı bölgelerde akmalar meydana gelmişti. Sanırım malzeme konusunda bazı sıkıntılar vardı. Akıntının nedeni de malzemelerden kaynaklandı. Şuanda da bu sorunlar önemli ölçüde giderildi. 1buçuk ay içerisinde de tam manasıyla açılma pozisyonuna gelecektir.


Huzurevi inşaatında çökme diye bir şeyde yoktur. Binanın yıkılma pozisyonu yoktur. Sadece inşaat sırasında bazı hatalar meydana gelmiştir. Buda sadece yağmurdan dolayı sızdırma meydana geldi. Çatı yaptığımız takdirde de bu sıkıntıların önüne geçmiş olacağız.&[#]8221;



&[#]8216;3 bin 800 aileye ayni ve nakdi yardım yapılıyor&[#]8217;


Kurum olarak vatandaşların her türlü yardım da bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Gümrükçü, &[#]8220;Biz yaklaşık 3 bin 800 aileye ayni nakdi yardım adı altında hem eğitim yardımı hem çocukların servisleri hem de giyim yardımları yapıyoruz. Aynı zamanda özürlü bakım yardımında da bulunuyoruz. Yani özürlü bakıma muhtaç insanların aile yanında desteklenebilmesi açısından geliri belli bir limitin altında olan vatandaşlarımıza devlet olarak hak ettiği para veriliyor. Birde bunun yanında korumaya muhtaç çocuklarımıza destek olunuyor. Bunlara aynı zamanda psikolojik destek de veriliyor. Aile danışma merkezlerimiz var ve ailevi sıkıntıları olan insanlara destek oluyoruz&[#]8221; dedi.


Çocuk Esirgeme Kurumu&[#]8217;ndaki çocukların çocuk evleri adı altında mahalle aralarında apartmanlarda, toplumla daha iç içe yaşayabilecekleri, sosyalleşebilecekleri ortamda barındırıldığını söyleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, şu anda çocukların daha mutlu ve daha sağlıklı olduğunu ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi