Ereğli ilçesinde 39 yaşındaki İsmail Sosyal ile eşi Neriman Sosyal´ın iki çocuğundan biri olan Taha Sosyal, 3 ayda 60 kilodan 100 kilogram ağırlığa ulaştı. Konuşmada ve yürümede zorluk çeken Taha, ailesi yemek vermediği zaman ise kendisine ve etrafa zarar veriyor.
İki çocuğunun olduğunu ifade eden baba İsmail Sosyal, 4 yaşındaki küçük kızı Firdevs´in sağlığının normal olmasına rağmen büyük çocukları Taha´nın yemek yemesine rağmen doymak bilmediğini söyledi. Çaresiz şekilde çocuklarının yemek yemesini izleyen aile, 2 yaşından bu yana aşırı derecede yemek yiyen çocukları için yardım elinin uzanmasını bekliyor.

TENCEREDEN YİYOR
Baba İsmail Sosyal, oğlunun durumu nedeniyle işsiz kaldığını söyledi. Çocuğu ile ilgilenmesi nedeniyle herhangi bir işte çalışamadığını dile getiren baba İsmail Sosyal, ailenin bakım parası ile geçindiğini söyledi. Çocuğunun sürekli yemek yediğini söyleyen Sosyal, "Önüne tabak ile yemek koyduk. Tabağı görünce duvara fırlattı. İlla ki tencere ile yemek yiyor. Kaç öğün yemek yediğini artık hesaplayamıyoruz. Sürekli karnı aç, doyma hissi olmuyor. Doktorlar da herhangi bir tedavisi olmadığını söyleyip
diyetle eski haline dönebileceğini söyledi" dedi.
Çocuklarını ilk olarak normal okula yazdırdıklarını söyleyen baba Soysal, ulaşım sorunları nedeniyle Taha´yı okuldan aldıklarını belirtti. Taha´nın haftada bir gün iki saat rehabilitasyon merkezine götürüldüğünü aktaran baba İsmail Sosyal, çaresizce uzanacak yardım elini bekliyor. Anne Neriman Sosyal ise çocuklarının eski sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi