Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Ocak ayında yapılacak olan temsilcilik seçimleri öncesi geldiği Zonguldak&[#]8217;tan destek istedi.Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile birlikte KGD&[#]8217;yi ziyaret eden Mustafa Arslan&[#]8217;ı dernek başkanı Atilla Öksüz, Türkiye G BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan azeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, KGD yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci karşıladı. Görüşmede yerel basının sorunları, çözüm önerileri üzerinde duruldu. BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Ocak ayında yapılacak olan temsilcilik seçimlerinde yeniden aday olacağını belirterek gazete sahiplerinden adaylık sürecinde destek istedi.



KGD&[#]8217;yi kutladılar


BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin mesleki mücadele adına gösterdiği çalışmaları duyduklarını belirterek teşekkür ettiler. Arslan ve Özdemir, üyeleri gazeteci olan basın meslek örgütlerinden biri olan KGD&[#]8217;yi yerinde görüp tanışmaktan mutlu olduklarını belirterek iş birliğinin bundan sonraki süreçte devam etmesi talebinde bulundular.



Öksüz talepleri iletti


Arslan&[#]8217;ın bu çabalarının seçilmesi durumunda aynı şekilde devam etmesi temennisinde bulunan Öksüz; &[#]8220;Ocak&[#]8217;ta yapılacak seçimle ilgili bizlerin gazete sahipleri adına bu anlamda bir şey söyleme hakkımız ve niyetimiz olmaz. Kendileri için imzaladığınız kitaplar ile metinleri ulaştıracağız. Sizlerde ayrıca görüşürsünüz&[#]8221; dedi.


Öksüz, geçtiğimiz hafta İstanbul&[#]8217;da yapılan ve yerel medyanın sorunlarının tartışıldığı &[#]8216;Yıl sonu değerlendirme toplantısı&[#]8217;na sundukları raporun bir örneğini Arslan&[#]8217;a verdi. Öksüz raporun çok sayıda gazeteci ve yayın kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda hazırlandığını belirterek; &[#]8220;Bu taleplerin rapor halinde kalmasını istemiyoruz. Herkesin yapması yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Ötelenen sorunlar var. Tüm yerel gazeteler ve mesleki örgütler daha sık koordine olup kendi gerçeklerimizden yola çıkarak çalışma yapmamız gerekiyor&[#]8221; dedi.



Sav&[#]8217;dan teşekkür ve sitem


TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav teşekkürünün yanında sitemde bulunarak; &[#]8220;Sitemimiz bu zamana kadar gelmemiş olmanız, teşekkürümüz geçte olsa yapılan bu tanışma ve buluşma için. Ancak bir de endişem var. O da seçim sonrası bu çabaların unutulması. İnşallah öyle olmaz. Mesleğin daha iyi yerlere gelmesi için bu niyetin devam etmesi hepimizin arzusu&[#]8221; dedi.



Yerel gazetelere KDV indirimi sağlanmalı


Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, yerel kalkınmaya dönük ajansların kurulduğu, teşviklerin uygulandığı bir dönemde yerel medyanın da KDV istisnası, sigorta istisnası, ekipman tedarik kolaylığı ve kağıt desteği gibi konularda desteklenmesi gerektiğini söyledi.
BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Ocak ayında yapılacak olan temsilcilik seçimlerinde yeniden aday olacağını belirterek gazete sahiplerinden adaylık sürecinde destek istedi. Haberciler için kendi kaleme aldığı ´Ne Haber´ adlı kitabını da hediye eden ve gazete sahiplerine ulaştırılmak üzere imzalayan Mustafa Aslan, yerel basının diğer meslek kuruluşları gibi bir çok alanda desteklenebileceğini söyledi. Arslan, "Yerel basın haber verme gibi temel işlevinin yanı sıra son derece hayati önem taşıyan görevleri de yerine getirmekte. Bu yönüyle yerel basın aynen eğitim gibi önemli bir kamu görevi gerçekleştiriyor. Bu yönüyle sektörümüzde KDV istisnası, sigorta istisnası, ekipman tedarik kolaylığı, kağıt desteği ve istisnaları gibi argümanları da ele alan ciddi bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyoruz. Bu konu ile ilgili görüşlerimizi ilgili makamlara ulaştırıyoruz. Kamusal bir görev olan yerel yayıncılık için verilen rakamlarla elde edilen sosyal sonuçlar açısından bir değerlendirme yapıldığı zaman sağlanan sosyal faydanın vazgeçilmezliği muhakkaktır. Yerel kalkınmaya dönük ajansların kurulduğu, teşviklerin uygulandığı bir dönemde taleplerimiz son derece küçük rakamlara tekabül etmektedir" dedi.


Yaklaşık bir saat devam eden görüşmelerin ardından Mustafa Arslan ve Sefa Özdemir Düzce&[#]8217;ye gitmek üzere kentten ayrıldılar.

Editör: Pusula Gazetesi