Zonguldak´ta, uyuduğu sırada çatı kısmından üzerine ateş düşmesi sonucu evindeki yangını fark eden kadın, dışarı kaçarak kurtuldu.
Ontemmuz Mahallesi Mimar Sinan Sokak´ta kimliği öğrenilemeyen kişinin bahçesindeki kur otları yaktığı sırada kıvılcımlar rüzgarın etkisiyle Arzu Hışır´ın (33) 2 katlı evinin çatısını tutuşturdu. Çatısıyla evindeki odalar arasında tavan duvarı olmadığı bildirilen ve yangın sırasında yatak odasında uyuyan Hışır´ın üzerine ateş düştü. Bu sırada uyanan Hışır, alevleri fark ederek dışarıya kaçtı. Evin alt katında kiracı olarak ikamet eden ve dumandan etkilenen felçli İlker İbiş (70) ise komşuları tarafından konuttan çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servisi ambulansında ilk tedavisi yapılan İbiş, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın yaklaşık iki saat süren çalışma sonucu söndürüldü. Arzu Hışır, uyuduğu sırada üzerine ateş düştüğünü ve hemen dışarıya çıktığını belirterek, ´´Zamanında gelmeyen itfaiyecilerden birinin merdiveni, diğerinin hortumu bozuktu. İçeride 15 civarında kedi ve 5 köpeğim vardı. Bunlardan bazıları kaçtı, 2 köpek ve 2 kedim telef oldu´´ dedi.
Mahalleye gelerek söndürme çalışmalarına katılan Hışır´ın bir süre önce boşandığı eşi Hüseyin Top da eski eşini teselli etmeye çalıştı, zaman zaman ağladıkları görüldü.
Bazı mahalle sakinleri, itfaiye şefinin takım elbiseyle yangına müdahale etmesine tepki gösterdi. Vatandaşlarla itfaiyeciler arasında yaşanan gerginlik, polislerin çabaları sonucu büyümeden önlendi.
Çatısı çöken ev kullanılamaz hale geldi.

Editör: Pusula Gazetesi