Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen doğalgaz tartışmasıyla ilgili Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada geçtiğimiz Perşembe günü yapılan KİT Komisyonu toplantısında konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Türkmen, BOTAŞ&[#]8217;ın yapacağı bir çalışma olmadığını belirterek EPDK&[#]8217;nın Zonguldak, Bartın ve Sinop için Şubat ayında ortak ihale yapacağını söyledi. Toplantıda; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın hali ne olacak&[#]8217; şeklinde soru yönelttiğini belirten Türkmen; &[#]8220;EPDK yetkilisi Zonguldak bölgesinde kimsenin ihaleye girmek istemediği için Zonguldak- Bartın ve Sinop&[#]8217;ün birlikte ihale edileceğini söyledi&[#]8221; dedi.


Doğalgaz dağıtımıyla ilgili Ankara´da görüşmelerde bulunan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;; "BOTAŞ ana dağıtım hattını henüz tamamlamamış. Ana dağıtım hattı Zonguldak´a 20 kilometre mesafeden geçiyor. Biz doğal gaz için Belediye meclis kararı alacağız. EPDK yetkilileri Zonguldak´a gelip fizibilite hazırlayacaklar" demişti.


Türkmen; &[#]8220;Belediyeler, yerel yönetimler şimdiye kadar neredeydi. Bize bir şey sormuyorlar, bize hesap sormuyorlar, ne olup bittiğini takip etmiyorlar&[#]8221; diyerek yerel yönetimleri duyarsız kalmakla eleştirdi. Türkmen merkezi hükümet olarak yapılacak çalışmalara da destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi