Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve ak Partili Belediye meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in vizyonu olmadığını belirterek hizmetlerin aksadığını ve kentin iki yılının gasp edildiğini söylediler. Açıklamada; imar başta olmak üzere pek çok alanda yanlışlar yapıldığı belirterek, Eşref&[#]8217;in daha önceki görev döneminde yargılandığı ve cezalandırıldığı hatırlatıldı.



Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i vizyonu olmamakla suçlayıp, son günlerdeki gelişmelerdeki tavrını &[#]8220;Aciz, bitkin ve çaresiz&[#]8221; olarak tanımladı. Uçar ve Belediye Meclis üyesi Abdullah Karagüzel, seçimde kullanılan slogana atıfta bulunup, &[#]8220;Eşref saati Zonguldak için değil birileri için çalıyor&[#]8221; dedi.


Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve Zonguldak Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla Demirpark AVM&[#]8217;de bulunan Özsüt&[#]8217;te yapılan basın toplantısında belediye meclis üyeleri ile bazı parti yöneticileri katıldı.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in Daımond Center&[#]8217;ın yıkılıp yeniden yapılanma süreciyle ilgili politikasının yanı sıra diğer uygulamaları eleştirildi.



Başkan Eşref&[#]8217;in seçimde kullandığı &[#]8220;Şimdi Eşref saati&[#]8221; sloganına atıfta bulunulan açıklamada, &[#]8220;Eşref saati kimin için çalıyor&[#]8221; diye soruldu.


Son günlerdeki gelişmelerde Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in tutarsız ve duyarsız davrandığını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Zonguldak Belediyesinin aciz, bitkin ve çaresizliği ortaya çıkmıştır. Belediye Başkanı tutarsız ve duyarsız davranarak Zonguldak gasp edildi. 2 Yılı gasp edildi. Zonguldak&[#]8217;ın trafik sorunu, çevre yolu ve köprüyle rahatlamıştı. &[#]8216;Huylu huyundan vazgeçmez&[#]8217; mantığıyla yine köprü ve yol kenarları otopark haline getirildi. Fevkani köprüsü miladını doldurmasına rağmen üzerine otoparklar oluşturulması kafamızda yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. Kentimizde geçmiş zamanlarda yapılanlar imar kirliliğine yol açmıştı. Şimdiki yönetim bunu daha da geliştirmektedir. Çevre kirliliğine hiçbir çözüm bulunamadığı gibi git gide çevre temizliğinden yoksun bir şehir haline dönüştürüldü. Çevre konusunda yerel yönetimin hiçbir çabası olmadığını görüyoruz. Daha önce olduğu gibi park ve bahçelerde bir takım kişilere menfaat sağlanmaktadır&[#]8221; dedi.




&[#]8220;EŞREF CEZAEVİNE GİRMEKTEN ZAMAN AŞIMIYLA KURTULDU&[#]8221;


Toplantıda yazılı olarak dağıtılan metinde ayrıca, isim vermeden işadamı Davut Acar tarafından yeniden yapılan Dımond Center&[#]8217;ın yıkılıp yeniden yapılma süreci hatırlatılarak, İsmail Eşref&[#]8217;in aynı yerle ilgili geçmişte görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulunduğu ifade edildi.


Açıklamada şöyle denildi; &[#]8220;2003 yılı başında yapılan bir ihalede GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK suçlamasıyla, şikayet edilen Sn. İsmail EŞREF hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı 2004/25 No.lu iddianameyi düzenleyerek İhalenin yapılış şekli ve şartnameye uygun olmayan araçların çalıştırılması sebebiyle cezalandırılmalarını talep ve iddia etmiştir. Davaya bakan Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2006/26 no ile verdiği kararında sanıkların GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK suçunu işlediklerine karar vererek sanıkları; 1 SENE HAPİS VE 343 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırmış ve 3 AY SÜREYLE KAMU HİZMETLERİNDEN YOKSUN KILINMALARINA karar vermiştir. Daha da önemlisi mahkeme BİR DAHA SUÇ İŞLEMEYECEKLERİ KANAATİ HASIL OLMADIĞINDAN cezayı ertelememiştir. Temyiz edilen bu karar Üst mahkemelerdeki zaman kaybı nedeniyle 7,5 yıllık zaman aşımı nedeniyle düşürülmüş ve Sn. İsmail EŞREF 05/10/2010 tarihli kararla ceza evine gitmekten kurtulmuştur. Kendisinin GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK&[#]8217;tan suçu bulunduğunu HAPİS CEZASI&[#]8217;ndan beraat ya da aklanmayla değil ZAMAN AŞIMI ile kurtulduğunu ve VİCDANLARDA AKLANMADIĞINI Zonguldak kamuoyuna hatırlatmak istiyoruz.


Sn. İsmail EŞREF eski döneminde kentin karayollarını otoparka dönüştürmüş, Belediyenin en az 4-5 misli gelir elde edebileceğini dönemimizde ispat ettiğimiz bu ticareti tamamen şaibeli bir şekilde ilişkide olduğu kişilere aktarmıştı. Bu uygulamanın kentin trafik sorununa da çözüm getirmediği de ortaya çıktığı halde Sayın Başkanın, köprü üstleri gibi en uygunsuz yerlerde yeni otoparklar yapmakta oluşu kafamızda yeni soru işaretleri oluşturuyor. Acaba bu otoparklar da birilerine mi hazırlanıyor?


Önceki görev döneminde Sn. İsmail EŞREF&[#]8217;in yap-işlet-devret ihalesi yapılırken &[#]8216;&[#]8217; E=0,10 Rekreasyon alanı&[#]8217;&[#]8217; imar olanaklarına sahip Milli Egemenlik caddesindeki Belediye arsasının imar durumunu sözleşme yapılmasından sonraki dönemde &[#]8216;&[#]8217; E=3,00 Ticaret&[#]8217;&[#]8217; olarak değiştirerek yaptığı İYİLİK tepkiyle karşılanmışken Sn. Başkan yeniden göreve gelir gelmez aynı alanda ilave olanaklar yaratma çabasına girişmesi, hatta belediyenin araç gereçlerini emirlerine tahsis etmekten geri durmaması, yıllardır uygulamadığı yıkım kararını ise gülünç bir bahane olarak öne sürmesi bu konularda aynı yaklaşımda olduğunun göstergesidir.


Eşref yapı&[#]8217;nın müteahhidi olduğu kooperatiften ev alanlara, Belediyedeki alacaklarından mahsuben, alacaklı olan diğer arkadaşlarından fazla ödeme yapıldığı iddialarını yalanlayamamış &[#]8216;ne var bunda ev sahibi olacaklar&[#]8217; diyebilmiştir.


İlimizdeki mülkiyet ve çarpık kentleşme sorunlarının toptan çözümüne yönelik dönemimizde hazırlanan ve tek çözüm olarak her kesimin üzerinde uzlaştığı Islah İmar Planlarının tek bir etabını bile 20 aylık sürede uygulamaya koymamış, hiçbir kamu yararı olmayan küçük çaplı imar cambazlıklarıyla, ayrıcalıklı kişilere menfaat sağlama alışkanlığını devam ettirmiştir.


Mimarlar Odasının girişimleriyle SİT alanı ilan edilen ve Vilayetin finansman desteğiyle yürütülen yarışma ile bir projenin ortaya çıktığı Lavvar Alanını HAYATIMIN PROJESİ diyerek sahiplenmesini gülünç bulmaktayız. Ayrıca bu projenin hayata geçirilmesi konusunda elle tutulur hiçbir programda mevcut değildir.


Kentin, ilçe otobüslerini de kapsayacak, yeni büyük terminale kavuşturulması konusunda kamuoyunun ve grubumuzun baskısına rağmen mevcut terminalde makyaj yapmakla yetinmekte olan Sayın İsmail EŞREF bu uygulamayla bakış açısının sınırlarını tespit etmiş, vizyon problemini bir kez daha ortaya koymuştur. 69 Ambarları meselesinde Vilayetin ısrarlı tutumu karşısında köşeye sıkışan Sn. İsmail EŞREF; bu alanla ilgili kentin geniş katılımıyla Vizyon oluşturma taleplerini de atlatmakla yetinmektedir.


Sn. İsmail EŞREF&[#]8217;in tutarsız ve adamına göre uygulamaları sebebiyle sokakta düzen kalmamış işportacılar, işgalciler tamamen inisiyatifi ele almıştır. Sn. Başkan&[#]8217;ın tek yaptığı yandaşlarınca yapılan ya da çekindiği kişilerin kaçak göçek işlerini resmileştirmenin yollarını aramaktır.


Hafızanızı tazelemek adına örneklemeye çalıştığımız davranış ve tutumlarıyla Sn. İsmail EŞREF, kötü durumdaki kentimizin ihtiyaç duyduğu değişim ve dönüşüme liderlik etme misyonundan çok uzaktadır. Seçim sloganı olan EŞREF SAATİ&[#]8217;nin kimler için çalıştığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Eski huylarından vazgeçmediğini, kente vakit kaybettirdiğini izledikçe üzülüyoruz&[#]8221;



&[#]8220;EŞREF, OKULDAN ATILIR&[#]8221;


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in vizyonunun bulunmadığını belirten Başkan Uçar, &[#]8220;Karne değerlendirmesi yapılsa, İsmail Eşref sınıfta kalmasının ötesinde okuldan atılması lazım. Simitçi, mısırcıya yer bulmakla zaman geçiriliyor. Proje üreten yönetim değil, Milletvekilliğini düşünen yönetim anlayışıyla hareket ediliyor&[#]8221; dedi.


İsmail Eşref&[#]8217;in Milletvekilliği döneminde istifa etmesi durumunda aday gösterilmesi konusunda bir çalışmalarının olmadığını ifade eden Başkan Hamdi Uçar, &[#]8220;Belediye Meclis üyelerimizin hepsi mevcut yönetimden daha iyi yapar&[#]8221; dedi.



&[#]8220;69 AMBARI YÜZKARASI&[#]8221;


Zonguldak&[#]8217;ın önemli alanlarından birinin de 69 Ambarı olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Mevcut haliyle 69 Ambarı yüzkarası. 69 Ambarının tamamının kaldırılması lazım. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temelleri atılacak. Kapalı Spor Salonunun buraya yapılmasını teklif ettik. 69 Ambarının tamamının düzenlenmesi gerekir&[#]8221; dedi.


Ak Partili Belediye Meclis üyesi Abdullah Karagüzel, Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in huyundan vazgeçmediğini belirterek, &[#]8220;Geçmiş dönemde yaptığı hataları yenilerini de ekleyerek tekrarlamaktadır. Zonguldak için değil, birileri için Eşref saatidir&[#]8221; dedi.




KİLİMLİ&[#]8217;Yİ TARTIŞMANIN YARARI YOK


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın görevden alınmasının yöntemiyle ilgili; &[#]8220;Kaldırım&[#]8217;ın görevden alınması sürecinde merkez ilçe yönetiminin yetki sınırlarına müdahale ettiğiniz görüşü öne çıktı. Bir usul hatası mı yapıldı?&[#]8221; soruya verdiği yanıtta; &[#]8220;Bir usul hatası yok. Yetkimiz dahilinde aldık&[#]8221; dedi.



KAZANCI İLE ARAMIZDA SORUN YOK


Uçar, Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın görevden alınması sürecinde Merkez İlçe başkanı Ayteki Celal Kazancı ile basında yer alan polemikleriyle ilgili olarak yöneltilen soruya karşılık, Kazancı ve merkez ilçenin çalışkan bir yönetim olduğunu vurguladı. Zaman zaman farklı görüşler ortaya çıkabildiğini belirten Uçar; &[#]8220;Bizimde zaman zaman eksikliklerimiz olabiliyor&[#]8221; dedi. Uçar&[#]8217;ın il ve merkez ilçe yönetimi arasında sorun olmadığı yolundaki söyemlerine karşın Kazancı aynı soruya yanıt vermekten kaçındı. Kazancı&[#]8217;nın yüz ifadesinden aynı görüşte olmadığı yorumları yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi