MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Okan Doğramacı, Gürkan Gülay ve Mehmet Uzel ile birlikte KGD´yi ziyaret ederek, Zonguldak gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. KGD Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Ayşe Danacıoğlu Mert, Genel Sekreter Çetin Sezgin, Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz ve gazeteciler tarafından karşılanan Korkutan, bayramdan sonra ilk ziyaretlerini gazeteci örgütlerine yaptıklarını belirterek, &[#]8220;Sivil toplum kuruluşları ve gerekirse siyasi partilerimizi ziyaret edeceğiz. Zonguldak´ın artık çözüm bekleyen sorunları ile ilgili birlikte hareket edebilme gayreti içerisinde olacağız. Bunun yanında da seçime yönelik çalışmalarımızı başlatıyoruz. MHP, 30 Aralık son gün olmak üzere tüm teşkilattaki eksikliklerini tamamlayarak seçime hazır bir hale gelecek. Önümüzdeki cumartesi günü ilçe başkanlarımızla bir toplantı yaparak çalışmalarımızı başlatmış olacağız. Bunun yanında Zonguldak´taki sıkıntılarla ilgili görüşlerimizi ifade etmeye devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Genel seçimlerde MHP´nin göstereceği milletvekili adaylarıyla ilgili son günlerde kamuoyunu çok meşgul eden haberler çıkmaya başladığını belirten Başkan Korkutan, &[#]8220;MHP´nin İl Başkanı olarak şunu kesin bir dille ifade etmek istiyorum; MHP´nin şu an için bir aday arayışı mevcut değildir. Partimiz gelen müracaatları, elbette ki yetkili kurullarınca, genel merkezince, il ve ilçe teşkilatınca değerlendirir. Aday olmak isteyen insanları tanır ve tartışır, ama şu an için MHP´nin il ve ilçe teşkilatlarının birinci önceliği seçime yönelik altyapı çalışmalarını tamamlamaktır. Yani MHP, eksikliklerini tamamlamakla meşgul, dolayısıyla şu an için bir aday arayışı söz konusu değildir. Bizler bu süreci Ocak ayının sonundan sonra değerlendirmeyi düşünüyoruz, yani önümüzde 2 aydan uzun bir zaman vardır&[#]8221; diye konuştu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile ilgili de görüşlerini dile getiren Korkutan, &[#]8220;Bizler TTK´nın ehliyet sahibi olmayan kişilerce yönetildiğini uzun süredir iddia ediyoruz. Basından öğrendiğim kadarıyla AK Parti´nin İl Başkanı, CHP´nin milletvekiline cevap verirken, liyakata öncelik verildiğini söylüyor. Biz buna katılmıyoruz. Eğer AK Parti yöneticileri, atamalarda liyakatı öne aldılarsa, TTK´yı neden uzun süredir eleştiriyorlar? Eğer bu konuda bir eleştiri söz konusuysa, bu konuda iktidar partisi olarak ne yapmayı düşünüyorlar? Biz bunları merak ediyoruz. TTK yönetimi göreve geldiği günden bu yana, özellikle Karadon bölgesinde meydana grizu faciası sonrasında yaşanan tedbirsizlikler, TTK´nın işi bilmeyen aciz kişiler tarafından yönetildiğini ortaya çıkarmıştır. Bu konuda Zonguldak ulusal televizyonlarda ele alınmıştır. Henüz iki şehit cenazesi hala çıkarılamamıştır. Kurum kamuoyunu yeterince bilgilendirici açıklama yapmamıştır. TTK, 3 ay beklemiş, Çinli firmanın iflas ettiği haberi sonrasında bir ihale açmış ve ihaleyi 1 milyon 300 bin dolar karşılığında yeniden Çinli firmaya vermiştir. Şimdi, Allah muhafaza, burada böyle bir kaza yeniden olduğunda yeniden Çinli firmanın gelmesi istenecek, yeniden Çinli firmanın olup olmadığı araştırılacak ve 2-3 aylık süreler geçecek. Oysa ki, bir çok mühendis, bu kurumu liyakatlı kadrolarca idare edilmesi halinde TTK´nın bu konuda hiçbir ihale yapmadan bu işi bitirebileceği yönünde görüş beyan etmektedir. Bu sözlerimizden dolayı TTK yönetimi hakkımızda suç duyurusunda bulunmuş. TTK yönetiminin bizi bu konuda aydınlatması gerekirken, eleştirilerimize cevap vermesi gerekirken suç duyurusunda bulunmasının anlamı nedir? Bizim söylediklerimizi, AK Parti´nin İl Başkanı ve Milletvekili Fazlı Erdoğan´da söylüyor. Onlara suç duyurusunda bulunmuyor, şahsıma suç duyurusunda bulunuyor&[#]8221; dedi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Korkutan, &[#]8220;Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmayı düşünüyor musunuz?&[#]8221; şeklindeki soruya, &[#]8220;Evet, düşünüyorum&[#]8221; dedi.
Korkutan, Genel Başkanları Devlet Bahçeli´nin Aralık ayı içinde Zonguldak´a geleceğini de sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi