Ülke ekonomisinde doğal kaynakların ekonomiye kazandırılması adına büyük önem taşıyan madencilik sektörü TÜYAP Fuarcılık A.Ş. ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı işbirliği ile düzenlenen Dördüncü Madencilik, Maden Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri Fuarı´nda bir araya geldi. TSO´nun TUYAP´ta düzenlenen tüm fuarlara ziyaretçi gönderdiğini açıklayan Zonguldak TSO Başkanı Demir, &[#]8220;Üyelerimize tüm fuarlara duyuruyoruz. Katılımcı sayısına göre masrafları odamıza ait olmak üzere üyelerimizi fuarlara taşıyoruz &[#]8220; dedi.
Yurtiçi ve yurtdışından davetli alım heyetleri ile katılımcı firma temsilcilerinin katıldığı Maden Türkiye 2010 Fuarında, TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, Kauçuk Derneği Başkanı Nurhan Kaya, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güven Önal, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Çağlar ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen´in konuşmaları ile heyecan dolu bir açılış töreni gerçekleştirildi. Doğal kaynakların ve madencilik sektörünün ekonomiye olan katkısını arttırmak, sektörün gerçek potansiyelini ortaya koymak ve doğal kaynakların ticaretinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Maden Türkiye 2010, ülkenin madencilik politikası ve stratejileri açısından da büyük önem taşıyor.
İhracat açısından en önemli girdi kalemlerinden bir tanesi olarak enerji ve maden sektörünün profesyonellerini bir araya getiren 18 ülkeden 176 firma ve firma temsilciliği katıldığı fuarda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak stant açıldı.
Editör: Pusula Gazetesi