Çaycuma Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından İsmail hakkı Tonguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu&[#]8217;nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.


Okul bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmazken itfaiye erlerinin zamanında müdahalesi öğrencileri tarafından büyük alkış aldı. İtfaiye Amiri Sebahattin Akyüz tarafından bahçede yakılan temsili ateşle öğrencilere yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Okulun en üst katında çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler beş dakika gibi kısa bir sürede kurtarılırken ambulansla ile hastaneye götürüldü. Tatbikatta Çaycuma Belediyesi&[#]8217;nin tam donanımlı iftaiye aracı kullanıldı. Son olarak ateş alan bir LPG tüpünün ıslak battaniye ya da elle nasıl söndürüleceği öğrencilere anlatıldı.


Tatbikat sırasında oldukça heyecanlanan öğrenciler yangın tüpü kullanımın zor bir işi olmadığını söylediler. Okul Müdürü Cengiz Erduç Doğal Afetlerden Korunma Haftası nedeniyle öğrencilere görsele dayalı bir tatbikat izletmeye çalıştıklarını belirterek; &[#]8220; Çaycuma Beleyesi itfaiye ekipleri öğrencilerimiz için çok güzel bir gösteri hazırladılar. Oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz. Katkılarından dolayı Beleye Başkanımız, iftaiye erleri ve tatbikata katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi