Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın görevden alınmasıyla ilgili kendilerinin bir talebi olmadığını belirterek, il yönetiminin kendilerine neden görevden alındığıyla ilgili bir açıklama yapmadıklarını söyledi.


Görevden alınma nedenini Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın arasında geçen olaylardan ve Facebook&[#]8217;ta yayınlananlar yüzünden kaynaklandığını tahmin ettiğini söyleyen Başkan Kazancı; &[#]8220;İl Yönetim Kurulu böyle bir karar almış ama henüz bize bir şey ulaşmadı. Bizim görevden alınmalarıyla ilgili de bir talebimiz olmadı. Sanıyorum daha önce Belediye Başkanı ile aralarında olan davalardan dolayı ve facebook&[#]8217;ta paylaştığı şeylerden dolayı görevden alındı. Normalde bu gibi durumlarda ilçe yönetiminin böyle bir talebi olması lazım. Bize de böyle bir durum olduğunda söylemeleri gerekiyordu. Ama neden böyle olduğunu söyleyeceklerdir&[#]8221; dedi.


&[#]8216;Görevden kesin olarak alındı&[#]8217;


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın kesin olarak görevden alındığını ve merkez ilçe yönetiminin tüm gelişmelerden ahberi olduğunu söyledi.



Oy çokluğu ile görevden aldı


Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım istifa etmeyince Ak Parti Teşkilat İç Yönetmeliğinin 54. maddenin d bendini uygulayan yönetim, Kaldırım&[#]8217;ı oy çokluğu ile görevden aldı.


54. Maddenin d bendine göre; Parti üyeliğinden ihracı gerektiren bir eylem veya işlemde bulunulması hallerinden birinin meydana gelmesi durumunda, ilçe ve il başkanı ile yönetim kurullarına kısmen veya tamamen işten el çektirmeye Merkez Karar ve Yönetim Kurulu yetkilidir. Belde başkan ve yönetimi hakkında aynı yetki il yönetim kurulunca kullanılır.


Editör: Pusula Gazetesi