Ziyaretinde, yerel basının ve örgütlenmenin önemine değinen Coşkun, KGD&[#]8217;nin basın ve kent için verdiği mücadeleyi kutladığını belirtti. Derneğin kuruluş günlerine tanık olduğunu belirten Coşkun, geride kalan 7 yıl içinde verilen mücadeleyi takdir ve tebrik ettiklerini açıkladı. KGD&[#]8217;nin kurucu yönetimini, derneğin önceki Başkanı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav&[#]8217;ı, Başkan Atilla Öksüz ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eden Coşkun, şunları söyledi:
&[#]8220;Kuruluşunda toplantılar odamızın salonunda yapılmıştı. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin o günlerden bu günlere nasıl bir mücadele ve anlayışla geldiğini görüyor ve tebrik ediyorum. Zonguldak basınının kente ve sorunların çözümüne olan desteği göz ardı edilemez. Bunun yanında KGD&[#]8217;nin gazetecilerin eğitimi ve sosyal sorumluluk projelerinin yanında kent sorunlarının çözümüne karşı ortaya koyduğu çabalar örnek teşkil ediyor. Gazetecilerin kendi alanlarıyla ilgili doğru yönde verdikleri mücadelenin ardından basınla kurumlar arasındaki ilişkiler daha da gelişecek, basına olan güven daha da artacaktır. Biz Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin bu yönde verdiği mücadeleyi tebrik ediyor ve kutluyoruz.&[#]8221;
KGD Başkanı Atilla Öksüz ise, &[#]8220;Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin kuruluşunda toplantılar yapabilmemiz için bize salonlarını açan Muharrem Coşkun&[#]8217;u kuruluşumuzun 8&[#]8217;inci yılında yanımızda görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. İyi niyetli ve samimi bir anlayışla 8 yıldır mücadele eden bir basın meslek örgütü olarak toplum, siyasetçiler, kamu yöneticileriyle birlikte kendimizi de sorgulama ihtiyacımız olduğunu her fırsatta söyledik. Basında bir &[#]8216;özdenetim&[#]8217; sürecinin yaşandığını da görüyoruz. Daha fazla olacaktır. Bizim en başlıca kıstasımız, gazetecilerin gazetecilik yapması. Bu anlayışı yerleştirdiğimizde basın daha da güçlenecek, Zonguldak basın organlarından daha fazla yararlanacaktır. Sayın Coşkun&[#]8217;a bugüne kadar verdiği desteklerden tüm arkadaşlarımızın adına dolayı teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi