Kızılcık, ilk etapta evde sağlık hizmetleri biriminin ilk etapta, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Kdz. Ereğli, Atatürk devlet hastaneleri ile Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları ile Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları hastanelerinde başlatıldığını ifade etti.
İl sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılcık, evde sağlık hizmetleri için kurum bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezi oluşturduklarını kaydetti. İsteyen kişilerin koordinasyon Merkezi&[#]8217;ne dilekçe yada 444 38 33 Nolu telefonla başvuruda bulunabileceğini belirten Kızılcık, &[#]8220;Evde sağlık gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Evde sağlık hizmetinde amaç, günlük yaşam şartlarını en aza etkileyerek, en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın yetersizliğin etkilerini en aza indirmek, aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ile ayrıca bakımı devam eden ancak yakın ailesi, çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gereklidir&[#]8221; dedi.
Evde Sağlık hizmetleri biriminin Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Kdz. Ereğli ve Zonguldak Atatürk devlet hastaneleri ile Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi ile Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi&[#]8217;nde başlatıldığını belirten Kızılcık, &[#]8220;Gerekli personel, araç, gereç alt yapısı tamamlandıktan sonra toplum sağlığı merkezlerinde de faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Evde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın kendi aile hekimlerine en yakın hastanelere ve il koordinasyon merkezinin 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak, dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterlidir. Başvuran hastaların ön değerlendirmesi yapıldıktan sonra kendi aile hekimlerine veya şikayetlerine göre en yakın hastaneye nakil edilerek, talep ettikleri sağlık hizmetini almaları sağlanacaktır&[#]8221; dedi.
İş kazaları da dahil olmak üzere hastanın taburcu edilmesinden sonraki süreci aile hekimleri tarafından takip edileceğini de sözlerine ekleyen Kızılcık, tüm rapor gibi işlemlerin de aile hekimleri aracılığıyla gerçekleşeceğini kaydetti. Kızılcık, evde sağlık hizmetlerinin valiliklerce belirlenen mesai saatleri içerisinde geçerli olacağı konusunda da hastaları uyardı.
Editör: Pusula Gazetesi