Türk Enerji-Sen 1.nolu Batı Karadeniz Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı. Kongreye, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Ramis Muslu, Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, Zonguldak Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ve üyeler katıldı. Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından konuşma yapan Türk Enerji-Sen 1. nolu Batı Karadeniz Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, &[#]8220;Sendikacılık kişisel menfaatler için değil, hedef kitleye yani sizlere hizmet adına bir yarış olduğunda değer kazanır. Geleceği iyi görebilmemiz için geçmişimizi de iyi değerlendirmeliyiz. Kamu çalışanları olarak mücadeleye başladığımız ve şu anda bulunduğumuz noktayı, varmak istediğimiz hedefi bir bütün olarak görmeliyiz. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ücret adaletsizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik, ek göstergelerdeki adaletsizlik, kamu çalışanlarının açlık sınırının altında sefalete mahkum edilmesi, siyasilerin ve bürokratların, kamu çalışanlarını kapıkulu olarak görmeleri ve baskı uygulamaları bizleri canımızdan bezdirmiştir. Ayrıca 657 sayılı devlet memurları kanunu ve bir takım yönetmeliklerin antidemokratik hükümleri demokrasi kılıcı gibi başımızda hep sallanıp durmaktadır. Buda yetmiyormuş gibi işbaşına gelen iktidarlar memurun hep kadrolu kabusu olmaktadır. Türk Enerji-Sendikası olarak hiçbir zaman çalışanların menfaatlerini hiçe sayan herhangi bir politikayı ya da politikacıyı bireysel menfaatlerimiz için kendimize yandaş yapmadık asla da yapmayacağız. Bir milletin geleceği o milletin kökleri ile şekillenir. Mazisinden milli ve manevi değerlerinden koparılmış milletler yok olmaya mahkumdurlar. Devleti somutlaştıran tek unsuru ise memurdur. Ancak, ülkemizde yaşanmakta olan gelişmeler ve çıkartılan yeni kanunlarla iş güvencesine sahip memur statüsünü ortadan kaldıracak zeminler oluşturmaktadır. Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha güçlü ve daha etkili olmak zorundadır. Yıllardır verdiğimiz mücadele basit bir sendikal mücadele olarak görülmemelidir. Bizler kitle sendikacılığı yapmaktaki ısrarlığımızda haklıyız çünkü sendikayız. Bir guruba, bir örgüte veya bir ideolojiye ve de herhangi bir gurubun disiplini altına hiçbir zaman girmedik asla da girmeyeceğiz. Bu nedenle de kurulduğundan bugüne kadar bayrağı hep önde taşıdık. En büyük olduk bundan sonra da büyümeye devam edeceğiz. Kongremizin herkese hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
GMİS GENEL BAŞKANI MUSLU&[#]8217;NUN KONUŞMASI
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da yaptığı konuşmasında, Zonguldak ilinde olan sıkıntıların ülke genelinde de var olduğunu kaydederek, &[#]8220;İlimizde nasıl sıkıntı varsa, ülkemizde de sıkıntılar var. Memurların önünde, işçilerin önünde e çalışma hayatında sıkıntılar var. TTK 160 yıllık geçmişi olan bir kurum. 90&[#]8217;lı yıllardan beri uygulanan politikalar yüzünden kurum kapatılma noktasına geldi. 2000&[#]8217;li yıllardan sonra alınan işçiler ile kurumda biraz rahatlama oldu. Şu anda içerde ve dışarıda olmak üzere 11.400 kişi çalışıyor kurumda. Yeraltında 1 milyar rezervimiz var. Ülkenin de enerji ihtiyacı bulunuyor. Bir tarafımızda Ereğli Demir Çelik bir tarafımızda Kardemir bulunuyor. Yeraltında işçi açıkları giderilmelidir. Hayali programlar değil gerçek programlar yapmamız gerekiyor. İşçi açıkları mutlaka giderilmelidir. Şili&[#]8217;de meydana gelen ocak kazasından sonra bizim çıkarılmayan işçilerimiz gündeme geldi. Orası altın madeni olan bir ocak bizim ocaklarımız ile orası arasında çalışma koşulları çok farklı. TTK&[#]8217;yı Çinli firmalar çok oyaladı. Bugünlerde gelmeleri bekleniyor ve çalışmalar başlayacak&[#]8221; dedi.
HAMDİ UÇAR&[#]8217;IN KONUŞMASI
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, Sendikaların siyaset ile iç içe olduğunu ifade ederek, &[#]8220;Sendikalarımız siyaset ile iç içe olan üyelerden oluşmuştur. Aslında sendikaların amaçları daha farklı olmalı ve bu zeminde çalışmaları lazımdır. Yetki almak adına üye yapılmamalıdır. Yapılırsa sonucu böyle olur. Sendikacılık kitlesel gücü kullanmaktır. Türkiye&[#]8217;nin nereden nereye geldiğini görüyorsunuz. Dünyada pek çok ülkede krizle boğuşuyor. Bizde ise işçi, memur ve ekmelinin refah düzeyinin artırılmasına çalışılıyor. Ülkemizde 600 TL ile çalışan asgari ücretli var. Kamuda çalışanlar 1.5, 2 milyar alıyor 3 milyar niye almıyorum derse aşağıdakileri görmüyor demektir. TTK&[#]8217;nın kapandığı dönem Zonguldak&[#]8217;ın halini görün. 2010 yılında kurum 446 trilyon zarar ediyor. Kurum Zonguldak için vazgeçilmezdir. Bu yılın zararını hesaplarsak, Karaman-Zonguldak, Zonguldak-Ereğli-Akçakoca arasındaki yolun yapımı 200 trilyon tutuyor. O bakımdan bakarsak ciddi bir zararla karşı karşıya olduğumuz görülüyor. İstihdam alanlarını çeşitlendiremediğimiz müddetçe TTK kurumunun yok olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bürokratlar geliyor bir kurumun başına 5 yıl görev yapıyor ondan sonra Ankara&[#]8217;ya gidiyor. İşsizlik varmış, önemli değil onlar için genel zihniyet bu. Ben bürokratları her zaman eleştiriyorum. Doğru yaptıklarında arkasında yanlış yaptıklarında karşılarındayım. Taraflı siyaset yapılmasına da karşıyım. Riyakat sahibi olmayan kişilerin bir yere getirilmesine de karşıyım. Sivil toplum örgütleri, odalar ve siyasetçiler birlik içinde barış ve kardeşlik içinde olmalıdırlar&[#]8221; dedi.
Tek liste halinde yapılan Genel Kurulda Selami Yoğurtçu güven tazeledi.
Editör: Pusula Gazetesi