Geçtiğimiz ay olağanüstü genel kurulunu yapan ve yeni yönetimini seçen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi&[#]8217;ni ziyaret eden KGD Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Ayşe Mert, Genel Sekreter Çetin Sezgin ve Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.


Dernek Başkanı Öksüz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi&[#]8217;nin kentin önemli bir kurumu olduğunu ve yaşatılması gerektiğini belirterek, son dönemlerde yaşanan sıkıntıları da yakından izlediklerini söyledi.


Kongre sonrası yeni bir yapılanma heyecanı ve inancı gördüklerini belirten Öksüz, kurumların en büyük sorununun şeffaf yönetim anlayışından uzak kalması olduğunu söyledi.


Kent esnafının sorunları olduğunu, bunun yanında esnafa çözüm yolları sunması gereken Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi&[#]8217;nde ortaya çıkacak kördüğümün kimseye yararı olmayacağına inandıklarını belirten Öksüz, &[#]8220;Sayın Ercan Şehri başta olmak üzere yeni ekibin; geçmişten ders alarak, daha şeffaf, katılımcı bir anlayış ile bu kurumu daha güvenilir, daha fazla hizmet verebilen, kendi esnafını yaşatmak için formüller üretmek amacıyla çalışacaklarına inanıyoruz. Bizim gördüğümüz, buna şiddetle ihtiyaç var. Bizler esnafın içine düştüğü, düşürüldüğü durumları haber yaparken, her zaman karşımıza bu kurum çıkıyor. Bizler de medyanın daha saygın hale gelmesi ve yaşatılmasının yanında kentin sorunlarının çözümüne de görüşlerimizle katkı vermeye çalışıyoruz. Yeni Yönetim Kurulu&[#]8217;nu kutluyor, başarılar diliyoruz&[#]8221; dedi.


ŞEHRİ; &[#]8220;TEK DERDİMİZ ESNAFA YARDIMCI OLMAK&[#]8221;


Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri de, ziyaret dolayısıyla memnuniyetini belirterek, şu görüşlere yer verdi;


&[#]8220;Sizlerinde bildiği ve gazetelerinize yansıttığı gibi pek çok sorun yaşadık. Şimdi yeni bir kadro ve anlayış ile &[#]8216;esnafımıza nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz&[#]8217;in çabası içindeyiz. Benim başkanlık gibi bir niyetim gerçekten yoktu. Ama burada yaşanan olumsuz şartlar ve gelişmeler mecbur bıraktı. Bu saatten sonra görevimizi layıkıyla yapmaktan başka şansımız yok. Benim çalışma prensibim bu. Şimdi geçmiş yönetim döneminden kalan hesapları ve diğer dosyaları inceliyoruz. İcraya verilmiş bin 900&[#]8217;ün üzerinde dosya var. Bunlar incelenmesi tamamlanmak üzere. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak üyesini icraya vererek çözüm arayan değil, yaşatmanın yollarını arayarak çözüm arayan bir anlayış içindeyiz. O yüzden icra işi en son iş. Normal borcunu ödeyemeyen üyeyi siz birde 3-5 bin liralık avukat masrafıyla karşı karşıya bırakırsanız, iyilik değil, kötülük edersiniz. Bunları aşmanın yollarını arıyoruz. Amacımız esnafımıza, üyemize köstek değil, destek olmak olmalı. Burada bütün arkadaşlarımız her şeye hakim olacaklar. Bizim karşı olduğumuz şeylerde bunlardı aslında. Burada yeni bir sistem kuruyoruz. Geçmişte faizlerin düştüğü gün bunlar üyelere uygulanmamış. Saklanmış. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi faiz düştüğünde üyemize otomatik olarak uygulanacak. Daha yapacak çok şeyimiz var. Burayı ayağa kaldırabilmek ve daha güvenilir bir kurum haline getirmek için çalışıyoruz. Tablo net olarak ortaya çıktığında geniş bir basın toplantısıyla bunları kamuoyuyla paylaşacağız.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi