Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Limanı&[#]8217;nın kapatılmasının Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkililerinin ihmalkarlığından kaynaklandığını belirterek, bürokratik engelleri aşmak için kendilerinden destek almalarının daha doğru olacağını söyledi.


Başkan Hamdi Uçar, TTK yetkililerine yönelik yapmış olduğu açıklamalarda tepki aldığını ifade ederek: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;taki kamu kurum ve kuruluşları görevlerini layıkıyla yaparlarsa hem vatandaşımız mağdur olmaz hem de işlerimiz daha verimli hale gelir&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar açıklamasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Zonguldak Limanı&[#]8217;nın kapatılmasıyla ilgili daha öncede birçok kez ifade ettiğim gibi kurum yetkilileri bizlerle çok fazla istişare etmediğinden dolayı böyle sıkıntılar ortaya çıktığında bizde kamuoyundan bu bilgileri alıyoruz. Zonguldak Limanının çok hareketli dönemler geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Burası çok önemli bir ihracat kapısıydı. Limandaki bir takım bürokratik engellerden dolayı böyle bir problem meydana geldi. Ama almış olduğumuz bilgiye göre yetkililere buradaki eksikliklerin giderilmesi konusunda Ocak ayında bir yazı yazılmış. Ancak kurum bu eksiklikleri tamamlamamış. Bunun üzerine 7. ayda tekrar bir yazı yazılmış. İkaz edilmiş. Kapatılacağını söylemişler. Ama bunun üzerinde durulmamış ve eksiklikler tamamlanmamış. Netice itibariyle önceki gün müsteşarlıktan gelen yazıda limanın kapatılması yönünde bir talepte bulunulmuş. Tabi böyle bir ortamda buraya gelen tırcıların ve gemilerin mağduriyetini düşünmek lazım. Bundan dolayı da haklı olarak hem bürokratlar hem siyasiler eleştirildi. Ama biz isterdik ki TTK yetkililerinin bürokratik anlamda aşamadıkları bir engel varsa bizimle paylaşsınlar ve bizde bu konuda Sayın milletvekillerimizle birlikte ilgili bakanlıklarda yardımcı olalım. Bu sayede ihracat kapısı olan bu limanında işlevliği devam etsin. Zannediyorum bir toplantı olacak ve inşallah müsteşarlıkta bu sorunu çözeceğiz.


Ben kurum yetkilileri ile ilgili zaman zaman yapmış olduğum açıklama ve eleştirilerimde kimileri çıkıyor ve bunu popülist bir açıklama olarak görüyor. Ama ben her zaman gerçeklerin yanındayım. Zonguldak&[#]8217;taki kamu kurum ve kuruluşları görevlerini layıkıyla yaparlarsa hem vatandaşımız mağdur olmaz hem de işlerimiz daha verimli hale gelir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi