CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin TBMM´deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Konuşmasında taşeron işçilerin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Tüm taşeron işçilere sesleniyorum, sizin eviniz CHP´dir. Sizin sesiniz CHP´dir. Çünkü biz emekten, üretenden yanayız. Yiyicilerden yana değiliz. Taşeron işçilerimiz Zonguldak´ı unutmasın. Orada ölenler de taşeron işçilerdi. 2´sinin cesedi de bulunamadı. Başbakan çıkıyor ´Kaderlerinde ölmek var´ dedi. Bakanı çıktı ´Güzel öldüler´ dedi. Bütün taşeron işçilere söylüyorum. CHP iktidarında hiçbir işçi taşerona emanet edilmeyecek. Kadrolarını vereceğiz, çalışacaklar. Çünkü biz emekten yanayız. İki milyon işçi bize baksınlar. Ne söylüyoruz iyi baksınlar. Geçenlerde bir taşeron işçi kardeşimiz mektup yazmış, yaşadığı zorlukları anlatıyor. Ama Başbakan altın çilek yiyor, unuttu bunları. O bir despot artık, o kral. O söylediğinin her yerde geçerli olduğunu sanan bir kişi" diye konuştu.


Bursa´da bir kadın gazetecinin muhalif yazılar yazdığı için işinden olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Nedeni ise patronunun AK Parti´li belediyelerden ihale alamamasıymış. Ben diyorum bunlar eleştiriye tahammül edemezler diye. AK Parti´nin gizli gündemi var. Bunların etrafındakiler şakşakçı. Size iki kadını anlattım biri işinden olup bedenini ölüme yatırmış, diğeri kalemine sahip çıkmış ve yine işinden olmuş bir gazeteci. Merdiven altında sigortasız çalışan bütün kadın kardeşlerime söylüyorum, sizin haklarınızı biz koruyacağız. Bazen gerçeği göremeyiz ama küçük bir olay gerçeği görmemizi sağlar. Bundan sonra göreceğiz. Size üç örnek verdim ama milyonlarca örnek yaşanıyor" dedi.


İntihara teşebbüs oranlarında son sekiz yılda yüzde 58 artış yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu tabloların tek sorumlusu vardır. O Başbakan´dır ve adı da Recep Tayyip Erdoğan´dır. 2003´te 14 milyon antidepresan kullanılırken, bugün 26 milyon kutu antidepresan ilaç kullanılıyor. Mutlu olan, huzurlu olan toplum neden bu kadar antidepresan ilaç kullansın. Boşanma rakamlarında müthiş bir artış var. Boşanma davaları nerede az biliyor musunuz? Başbakan diyor ya kumsallar, geliri yüksek olan yerler. Ama Başbakan ne diyor; ´Efendim borsa fırladı. Her yer güllük gülistanlık. Sıcak para akıyor.´ Size söz veriyorum CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her ailenin sigortası olacak" ifadelerini kullandı.


TBMM´de görevi kötüye kullananların cezalarında indirim öngören yasa tasarısını da eleştiren Kılıçadaroğlu, "Şimdi Meclis´e bir af tasarısı vermişler. Kime? Görevi kötüye kullanana. Ya insanda biraz ar olur, haya olur. Millet aç. Hani sen Müslüman geçiniyordun, rüşvet almak vermek suçtu. Yoksa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı´nın başkanlığı elinden gidecek, onun telaşına mı kapıldı?" dedi.

Konuşmasının sonunda ise "Başbakan terbiyeden, cumhurdan söz ediyor. Sen cumhura demedin mi, ´Ananı da al git.´ Sen cumhurdan özür diledin mi? Hala dilemedi. Biri çıkıp ´Oğlum işsiz´ diyor. ´Senin oğlun da işsiz kalsın´ diyor. Cumhura hitabına bakın. Cumhura layık olan hapishane değil, fabrikadır. Başbakan demedi mi ´Size daha büyük bir hapishane yapacağım´ diye. Cumhura layık gördükleri aş, iş değil daha büyük bir hapishane" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi