CHP&[#]8217;nin alternatif Cumhuriyet kutlamaları uzun bir ardan sonra parti farklı kutuplarını bir araya getirdi. Birlik mesajlarının verildiği törende konuşan Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak&[#]8217;ta son dönem kadrolaşmalar yaşandığına dikkat çekerek; Zonguldak böyle davranışları kaldırmaz. Zonguldak&[#]8217;ın huzurunu bozmayın&[#]8221; dedi.




Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Kadın Kollarının Cumhuriyet Haftası Etkinlikleri kapsamında tertiplediği TTK Memurlar Lokali&[#]8217;ndeki kahvaltı programı farklı kutupları bir araya getirdi.



CHP&[#]8217;de son dönemlerde pek görünmeyen organizasyon CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk ile İl başkanı Osman yayla&[#]8217;da büyük memnuniyet yarattı.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçaslan, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, İl Başkanı Osman Yayla, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, KESK&[#]8217; bağlı sendikaların şube başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe teşkilat başkanları ve üyeler katıldı.


Şerafettin Turpçu başta olmak üzere SHP&[#]8217;den CHP&[#]8217;ye katılan isimlerde programa kalabalık bir grupla katıldılar.


CHP içinde zaman zaman yaşanan tartışmalar ve çekişmeler sonrasında ayrı düşen veya partisine küsen pek çok ismin kahvaltına bir araya gelmesi partilileri sevindirirken 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ile Akın&[#]8217;a yakın bazı isimlerin olmaması dikkat çekti.


İl Başkanı Osman Yayla, konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek Cumhuriyet&[#]8217;e yönelik tehditler olduğuna dikkat çekti.


Yayla; &[#]8220;Kafasının arkasında bir şeyler olanlar, gizli ajandası bulunanlar, emellerine asla ulaşmayacaklarını çok iyi bilmeliler. Uğraşları beyhudedir. Her zaman olduğu gibi bu ülkenin, rejimin gerçek sahipleri vardır. Sizler varsınız. Cumhuriyetçiler, demokratlar, demokrasi aşıkları, ülke sevdalıları, Atatürkçüler var&[#]8221; dedi.



Köktürk ilgiden memnun kaldı


Daha sonra söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye&[#]8217;nin ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek şunları söyledi;


&[#]8220;Böylesine muhteşem bir organizasyonda sizinle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. CHP&[#]8217;nin İl örgütüne teşekkür ediyorum. Çok önemli ve tarihsel bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten geçerken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün sözünü hatırlamamakta mümkün değildir. Bizler de CHP olarak yüce milletimizin bağımsızlığını ilelebet sürdüreceğiz.&[#]8221;



Koçal; Kadrolaşma tehdit ediyor



Son olarak söz alan CHP Milletvekili Ali Koçal ise etkinliklerinden dolayı kadın kollarını kutlayarak başladı. Koçal, Zonguldak&[#]8217;ta cemaat kadrolaşmalardan dolayı endişeli olduklarını belirterek; &[#]8220;Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlar gelsin buradaki bu tabloyu görsünler. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkıyoruz. Ama atananların eylem ve söylemleri bizi rahatsız ediyor. Kimsenin bu düzeni bozmaya hakkı yok. Başka yerlerde görev alacak bürokratlar dikkatli olsun. Zonguldak böyle davranışları kaldırmaz. Zonguldak&[#]8217;ın huzurunu bozmayın. Yerel yönetimlerdeki arkadaşlara da çok görev düşüyor.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi