Ünlü sanatçı Zerrin Özer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli ilçesinde halk konseri verdi. Alanı dolduran kalabalığa seslenen Özer, sahneye çıkarken yardımcılarını da peşinden koşturdu. Sahnenin merdivenleri önünde yardımcılarına ´Nerede parfüm?" diye bağıran Özer, parfümünü üzerine sıkmadan sahneye çıkmadı.
´Hani Dünya Tatlısı´ isimli şarkı ile konserine başlayan Özer, samimi itiraflarıyla da izleyenleri güldürdü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutlayan Özer, havanın soğuk olmasına değinerek, "Şimdi düşünün. Hava 45 derece o kadar sıcak ve biz buz gibi suyun altına girebiliriz. Suyun altına girip serinleyebiliriz. O kadar içimiz sıcaktan yanıyor. Hani var ya evrene pozitif şeyler yollayıp, onları geri almak gibi. Her Türk evladının hayatındaki en onurlu gündür 29 Ekim. 87 yıldır söylenen bu günde, belki de
meslekteki yıllarımda, her senesini sahnede sizlerle paylaşmışımdır" diye konuştu.

FIKRA ANLATTI
Şarkı arasında seyircilerle yaşlı bir çiftin hayatını anlatan bir fıkra paylaşan Zerrin Özer, 28 yıllık meslek hayatında iki fıkrasının olduğunu söyledi. Hayatında ilk defa güzel şekilde fıkra anlattığını söyleyen Özer, "28 senede Zerrin´imizin iki tane fıkrası var. 15 seneyi o fıkrayla geçirdim. Şimdi bir tane daha, bu yeni oldu. Arkadaşlarım da yeni duymayacaklar. Bu meslekten giderayak fıkra anlatmayı öğrenmiş olacağım. Çünkü hayatımın durmadan anlattığım en güzel fıkrasıydı. Biraz daha
alkışlasaydınız ayıp olmaz diye ümüğünüzü sıkardım" diyerek fıkrasını anlatı.
İzleyenlere gözlerindeki mavi renkteki lenslerini gösteren Zerrin Özer, lenslerin kayması halinde sahnenin öbür tarafını göremeyeceğini söyledi. Lenslerinin 6 numara olduğunu söyleyen Özer, bir seyircinin ´6 mı? Çok fazla´ demesi üzerine ´6 derece. Olur mu 20 bile var. Ben yırtıyorum kenarından, kulak da delik" deyince izleyenleri güldürdü. Özer, "Şimdi gözlerimi görüyorsunuz. Mavi mavi, boncuk boncuk. Sadece güzellikle de alakası yok, numaralı, bayağı bir körüm ben. Yani 6 falan numarası. Bu lens olmasa
öbür tarafa söylerim. Soğukta bazen lens kıpırdamıyor. Lens gözümden kayarsa sahnenin bir tarafını yok zannederim" dedi.

TESİSATA KIZDI
Telefonla aradığı kişilerin bazen kendisine, "Kim arıyor beyefendi?" demesine şaşırdığını anlatan Özer, "Öğleden sonra uyumuş, uyanmış uykusunu da almış bir vatandaş olarak telefon açıyorum. Mesela, ´Mehmet bey orada mı?´ diyorum. Gelen cevap da, ´Kim arıyor beyefendi, ayrılmayın beyefendi.´ O yüzden şimdi de hava soğuk ya, ses telleri buz gibi. Horoz olabilirim" diye konuştu.
Tesisatın iyi olmamasına sinirlenen Özer, şarkı söyleyemediğini belirtip organizatörlere tepki gösterdi. Kendisinin yorumcu olduğunu söyleyen Özer, "Hayatımda her şeyi pat pat söylerim. Hepiniz beni tanıyorsunuzdur. İlk defa tesisat çok kötü ve ben nasıl şarkı söyleyeceğimi bilmiyorum. Çünkü ben yorumcuyum çünkü ben şarkı söylerim. Çünkü ben dans yapmam, şiir okumam. Şarkı söylerim. Bugün inanılmaz derecede söyleyemiyorum" dedi.
Konserde caz müziği eşliğinde dans eden Zerrin Özer, ´Gönül´ isimli parçayı okurken de Orhan Gencebay´a teşekkür etti. Konser sonunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vatandaşlarla birlikte Özer´i selamladı. Özer´e elpek bezi, çilek reçeli, konserve takdim eden Halil Posbıyık´ın eşi Neriman Posbıyık çiçek de verdi.
Sahne inişinde gazetecilerin beklediğini gören Özer, gazetecileri elinin tersiyle iterek otomobiline ilerledi. Özer, aracına bindikten sonra konser alanından ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi