İstanbul&[#]8217;da kot taşlama sektöründe çalıştıktan sonra, sosyal güvencesiz olarak çalıştığı yılların sigortalı sayılması için Bakırköy 2. İş Mahkemesi&[#]8217;ne dava açan Zonguldaklı Yılmaz Dımbır, davayı kazanmıştı. Ali Osman Odabaş&[#]8217;ın avukatlığını yaptığı davanın sonuçlanmasından yaklaşık 20 gün sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, açıklama yaparak kot taşlama işçilerine emeklilik maaşı bağlanacağını bildirmişti.
Türkiye&[#]8217;de yaklaşık 10 yıldır kot taşlama işçilerinin, Zonguldak&[#]8217;tan Türkiye kamuoyunda yer bulması nedeniyle, gazetecilerle yemekte buluşan Av. Odabaş, Bakan Dinçer&[#]8217;e de teşekkür etti. Kot taşlama işçilerinin sigortasız çalışması nedeniyle yıllardır böyle bir sorunun varolduğunu belirten Odabaş, gazetecilere verdiği demeçte şöyle dedi:
&[#]8220;29 Eylül tarihinde toplantı yapmıştık. Kot taşlama sektöründe çalışan işçi arkadaşımızın kazandığı hukuk mücadelesini anlatmıştık. Siz basın mensuplarının da Türkiye kamuoyunda bu olayın yer bulmasında da büyük önem arz ettiniz. Yaptığınız hizmet nedeniyle sizleri kutluyorum. Bu olayın kamuoyunda yer bulması sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu sektörde çalışan ve sigortalılık vasfı olmayanlara sosyal güvenceye kavuşturulacağını söyledi. Burada denildiği şekliyle kot taşlama sektöründe çalışan işçilerin hiçbir şekilde sigorta girişi yok. Bu süreçte meslek hastalığı raporu alanların, SGK&[#]8217;ya başvurarak mağduriyetleri giderileceği belirtildi. Bu olayı kamuoyuna duyurduktan 21 gün sonra Bakan bu durumu açıkladı. Hükümet nezdinde bu olayın bu kadar duyarlı karşılanacağını ben hiç hesaba katmamıştım. Bakan beyi bu hizmetten dolayı kutluyorum. İnşallah benim beklediğim şekilde bu olaya duyarlılık gösterirler. Yasa çıktıktan sonra bu yasanın değerlendirmesini hep birlikte yapacağız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi