AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, hükümet olarak çetelerin, mafyanın ve karanlık odakların üzerine kararlılıkla gittiklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, &8216;1948 yılından bu yana ülkede meydana gelen faali meçhul cinayetlerin araştırılması&8217; amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi&8217;nde araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin verilen önerge ile ilgili olarak partisi adına söz alan Milletvekili Tunç, &8220;AK Parti iktidarından önce ülkemizde faili meçhul cinayetler çok sık yaşandı. Bu bir gerçektir. Çok değerli aydınlarımız, gazetecilerimiz, bilim adamlarımız faili meçhul cinayetler neticesinde maalesef hayatlarını kaybetmiştir. AK Parti´nin iktidara gelmesiyle birlikte, son 8 yıla baktığımızda, Türkiye´de faili meçhul olaylar aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Çetelerin, mafyanın, karanlık odakların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Hiçbir şeyin üzerinin örtülmediğini, şüphelilerin bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap vermelerinin sağlandığını görmekteyiz&8221; dedi.


Sataşmalara cevap verdi


Konuşması sırasında CHP&8217;li Milletvekillerinin sataşmalarına da cevap veren Milletvekili Tunç, &8220;Faili meçhul cinayetlerin en yoğun yaşandığı dönem olan DYP-SHP koalisyonu iktidardaydı. Bu cinayetler 90&8217;lı yıllarda gerçekleşti. O zaman Eşref Bitlis suikastını, Uğur Mumcu suikastını, Sivas olaylarını, Başbağlar katliamını, Turgut Özal&8217;ın ölümünü ve onlarca faili meçhul olayı niye aydınlatamadınız, bu günlere devrettiniz&8221; ifadesini kullandı. AK Parti&8217;nin demokratikleşme alanında son sekiz yılda elde edilen kazanımları kalıcı hâle getirmenin ve daha da geliştirmenin gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Milletvekili Tunç; &8220;Ülkemizin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerin bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz. 8 yılda her alanda gerçekleştirdiğimiz bu icraatları milletimiz görmekte ve yaşamakta ve onun için de yapılan iki referandumda değişime ve demokratikleşmeye evet demekte, son dört seçimde de AK Parti´yi tartışmasız, açık ara birinci parti yapmaktadır&8221; diye konuştu.


Çalışmaları aksatmaya yönelik


Konuşması AK Parti sıralarından alkış toplayan Milletvekili Tunç &8220;Bugün karanlıklar aydınlansın şeklinde bir önergenin hemen acilen bugünkü genel kurulun gündemine alınmasını istemenin TBMM&8217;nin çalışmalarını aksatmaya yönelik bir girişim olduğunu, bu önemli konunun Meclis çalışmalarını aksatma vesilesi olarak kullanılmasını doğru bulmadığımı belirtiyorum&8221; dedi. Terörle mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Tunç, 8 yılda elde edilen kazanımlar sayesinde artık Türkiye&8217;nin faili meçhuller ülkesi olmaktan çıktığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi