Zonguldak´ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski Ereğli Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu´nun daveti üzerine ziyarete gitti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ve duygusal anların yaşandığı ziyarette Cöbekoğlu, sağlığının çok iyi olduğunu belirterek, 4-5 gündür tek başına yürüdüğünü söyledi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Cöbekoğlu, Posbıyık ile sohbet etmek istediği için davette bulunduğunu kaydetti. Cöbekoğlu, Başkan Posbıyık´a yıllar sonra bazı itiraflarda bulunurken &[#]8220;1985´li yıllarda. Merhum Ali Genç´in yanında oturuyorum. ´Artık Başkanlığı bırakacağım´ dedim. Ali de bana ´Kime bırakacaksın?´ diye sordu. O esnada sen Halil Posbıyık, sen şişe su almaya gelmiştin. Sen çıktıktan sonra. ´İşte Belediye Başkanlığını bırakacağım adam´ dedim. Bunu ilk kez sana burada söylüyorum. Bunu rahmetli ve benden başka kimse bilmiyor. Sen belediyeyi severek aldın. Hizmet etmek için çok hevesliydin. İnşallah dilediğinin istediğinin en güzeli olur. Bunu bütün kalbimle söylüyorum. Bunu Ereğli´de söyleyeceğim ikinci bir adam yok. Kimse kusura bakmasın. İkimiz de ömrümüzü verdik bu işe kimse kusura bakmasın. Herkes ayağını denk alsın ve ne olduğunu bilsin. Başkalarının çatlak seslerini duyuyorum. Yok öyle şey&[#]8221; dedi.
Cöbekoğlu, CHP´ye 50 yılını verdiğini belirterek şimdiki ilçe başkanını kendisinin tanımadığını da kaydederek, &[#]8220;Şimdi, ben soruyorum CHP nerede? Ben kim var kim yok tanımıyorum. 50 yılımı verdim bu partiye. İlçe Başkanlığı yaptım. Belediye Başkanlığı yaptım. Ben tanımıyorum kim yönetiyor. Ne yapıyorlar. Benim tanımadığım adam ne verebilir bu memlekete. Bu şekilde nereye kadar gidilebilir?&[#]8221; diye konuştu.
Cöbekoğlu, sağlığının el verdiği ölçüde Başkan Posbıyık´a destek olmaya hazır olduğunu belirterek, &[#]8220;Bizi en çok Zonguldak ezdi. 12-13 ilçesi vardı o zaman. O yüzden biz hep kenarda kaldık. Biz ezildik ama Zonguldak´ta hep yanlış politikalar yüzünden geriye gitti. Zonguldak´ta ne var şimdi? Ne yapıldı? Hep yanlışlar yapıldı. Ereğli köyleriyle birlikte garip, Ereğli´nin kimsesi yok. Burada sana büyük görevler düşüyor. İnşallah Ereğli kendi imkanlarıyla ve çalışmalarıyla kendini kurtaracaktır. Buna inanıyorum ve sana güveniyorum&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık ise, Cöbekoğlu´nun elini öperek, &[#]8220; Siz bizim büyüğümüzsünüz. Sizin peşinizden gidiyoruz ve takip ediyoruz. Sizi hem fiziki olarak hem psikolojik olarak çok iyi gördüm. Sizin varlığınız bizim için çok önemli. Söylediklerinizden çok memnun oldum. Ereğli halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Halkımız için eserler üretmeye, yeni çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Arada dediğiniz gibi çatlak sesler oluyor. Bizim için halk önemli. Siz Ereğli için bir tarihsiniz. Hayat bir tecrübe, milletvekilliği için ayrıldığım 1 yıllık dönemde çok şey öğrendim. Bu süre zarfı içerisinde kendimi 2 üniversite daha bitirmiş kabul ediyorum. Sizinle en kısa zamanda tekrar görüşmek isterim. Ereğli halkı adına bu kente yaptığınız hizmetlerden dolayı ellerinizden öpüyorum&[#]8221; diye konuştu.
Başkan Posbıyık, Cöbekoğlu´na üç boyutlu Atatürk Portresi ve yeni hazırlanan kitapçıklardan takdim etti.
Editör: Pusula Gazetesi