AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kozcağız ve Hasankadı Beldelerinde Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantılara AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kozcağız ve Hasankadı Belde yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri katıldı. Kozcağız ve Hasankadı&8217;da gerçekleştirilen parti çalışmalarının değerlendirildiği toplantılarda konuşan Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye&8217;nin Ak Parti iktidarı ile her alanda ileriye gittiğini söyledi. 2002 Yılında MHP-DSP-ANAP koalisyonunun ülkeyi duvara toslattığını, uçurumun kenarına getirdiğini belirten Milletvekili Tunç; &8220;Türkiye&8217;yi hasta adam olmaktan kurtardık, lider ülke yaptık&8221; dedi.


Başarılarımız hayal edilemedi


Hükümet olarak hayal dahi edilemeyen başarılara imza attıklarını kaydeden Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Eğitimde yaptıklarımız başlı başına bir devrimdir. 5 bin tane okulu 8 yılda yapan bir iktidar, kitapları ücretsiz dağıtan bir iktidar, 81 vilayete Üniversite kuran bir iktidar var. Sağlıkta yaptıklarımız hiçbir iktidarla kıyaslanamayacak derecededir. Ortada 400&8217;den fazla yeni hastane binasını yapan, aile hekimlerini en ücra köydeki yaşlı hastaların ayağına kadar gönderen, herkesin istediği eczaneden ilacını alabilmesini sağlayan, hastanelerdeki ilaç kuyruklarına son veren, ambulans helikopterle vatandaşı hayata döndüren bir iktidar var&8221; diye konuştu.


Ekonomide tarihi rekor kırdık


Milletvekili Tunç; &8220;Ekonomide tarihi rekorlar kıran enflasyonu 40 yıl aradan sonra tek haneli rakama düşürerek halkımızı enflasyona ezdirmeyen bir AK Parti iktidarı var ortada. Bundan önceki hükümetler döneminde yabancı para karşısında değerini saat başında yitirdiği için insanların maaşını alıp döviz büroları önünde kuyruklara girdiği günleri unutturan bir iktidar var ortada. Teşvik yasasıyla binlerce yeni fabrikanın açılmasını sağlayan yıllık ihracatı 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkaran bir iktidar var ortada. Küresel krizden etkilenmemek için gerekli tedbirleri alan, esnafına tüccarına çiftçisine her zaman destek olan bir iktidar var ortada. 8 yıl hiç durmadan gece gündüz çalışarak Türkiye&8217;yi dünyanın 17., Avrupa&8217;nın 6. Büyük ekonomisi yapan, 151 ülkenin oyunu alarak ülkemizi BM Güvenlik Konseyi üyesi yapan, İslam Konferansı Teşkilatının Genel Sekreterliğini üstlenen, Avrupa Birliği ile müzakerelere başlayan, Avrupa Konseyi Parlamentosunun Meclis Başkanlığını üstlenen lider ülkeyi, Güçlü Türkiye&8217;yi inşa eden bir iktidar var ortada&8221; şeklinde konuştu.


Muhalefet sadece karalıyor


Muhalefetin ise sadece karalama siyaseti yaptığını belirten Milletvekili Tunç; &8220;Milletimiz karalama siyasetine artık prim vermiyor. İcraatlara bakıyor, hizmete bakıyor. Bu millet kendisi için kimin gece gündüz çalıştığını kimin ise sadece laf yaparak, karalama yaparak siyaset yaptığını çok iyi görüyor. İşte onun için 2002&8217;de yüzde 34, 2007&8217;de yüzde 47, referandumda da yüzde 58 oranında oy vererek desteğini açık bir şekilde gösterdi. Bu millet 2011 yılında yapılacak seçimlerde de AK Parti icraatlarının devamından yana oy kullanarak Türkiye&8217;nin gelişme ve kalkınma hamlesinin daha da hızlanmasını sağlayacak&8221; dedi. Bartın&8217;da da icraatların hız kesmeden devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, iktidarları döneminde Bartın il, ilçe, belde ve köylerine 400 milyon TL&8217;yi aşan kamu yatırımı gerçekleştirdiklerini, Bartın&8217;ın her tarafını karayolları yatırımları, eğitim yatırımları başta olmak üzere her alanda şantiyeye dönüştürdüklerini kaydetti. 2009 İl Genel Meclisi seçimlerinde 54 bin 500 oy aldıklarını belirten Milletvekili Tunç, referandumda da 65 bin seçmenin evet oyu kullandığını, AK Parti&8217;ye üye olabilecek önemli bir kitlenin olduğunu bu nedenle Bartın ilinde teşkilatların üye çalışmasını hızlandırması gerektiğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi