Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Alaplı Şubesi 8. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonu&[#]8217;nda düzenlenen genel kurula, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti(DP) Alaplı ilçe Başkanı Mümtaz Mehmet Yaman, DSP Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Önelge, Belediye Meclis üyeleri, ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Toplum olarak Atatürk&[#]8217;ün yaptıkları ve düşüncelerinin az, yetersiz ya da yanlış anlaşıldığını belirtti. Sanlı,&[#]8221; Atatürk, bağımsızlığı tümüyle tehlikeye düşmüş Türk ulusunu ve yurdunu emperyalist güçlerin işgalinden kurtarıp, ulusal egemenliğini gerçekleştiren, Türkiye Cumhuriyetini kuran, kişisel inançlara dokunmayarak toplumu şeriattan kurtarıp çağdaş bir ulus olmasını sağlamıştır. Aradan geçen 70 yıla yakın bir zaman içinde onu, yaptıklarını ve düşüncelerini ne kadar az, oda çoğu yetersiz ya da yanlış anlamışız. Kanımca durum bu, Atatürk&[#]8217;ten önce kendimize, çocuklarımıza ve geleceğimize yaptığımız ciddi bir haksızlıktır. Atatürk, söz ve söylemleri ile mutlaka yararlanılması gereken bir deneyim zenginliğidir, bilgidir, birikimdir, ışıktır, eylemdir, ibrettir. Kısaca büyük ve derin bir kaynaktır&[#]8221; dedi.
Atatürk&[#]8217;ün devrim ve ilkelerinin planlı bir şekilde yok edilmek istendiğini öne süren Sanlı, &[#]8221;Atatürk&[#]8217;ün yaptıkları ve düşüncelerinin önemli olmasına karşın neredeyse onu konuşmak yaptıklarını tartışmak ve tabi ki en çok övmek hafife alınmakta, hatta modalara uymadığından küçümsenmektedir. Sanki ondan sonra gelenler onunla elde ettiğimiz kazanımlardan haberdar değilmiş gibi bir değerbilmezliği, körlüğü ve anlamazdan gelmeyi marifet saymaktadır. Günümüzde planlı bir şekilde Atatürk&[#]8217;ün devrim ve ilkeleri yok edilmek istenmektedir. Ulu önderin evlatları olarak bizler bu saldırılar karşısında dimdik duracak fesat yuvalarını yok edeceğiz. Onun gençliğe hitabesi bizim yol haritamızdır&[#]8221; diye konuştu. Derneğin üye aidatlarının 24 TL olduğu anlatan Sanlı, ülkedeki kamplaşmalara, ötekileştirmelere, dışlanmalara ve ayrıştırmalara karşı olduklarını belirtirken, gaflet içinde olanları da uyaracaklarını, hıyanet içinde olanları ise af etmeyeceklerini söyledi.
Konuşmalarında ardından 52 üyenin katılımıyla gerçekleşen ve 37 üyenin oy kullandığı seçimlerde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
&[#]8220;Saliha Sanlı, Ülker Gümüş, Asude Erhan, Mustafa Kaya, Yıldız Tezel, Yıldız Erdoğan ve Fatih Cerrah&[#]8221;
Yeni yönetim üyelerinin kendi arasında seçim yaparak dernek başkanını belirleyeceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi