Kdz. Ereğli´de, 28 Eylül´de çıkan yangında evleri tamamen yanan Tiryaki ailesi havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle karakışı düşünmeye başladı.
Babasıyla birlikte yaşam mücadelesi veren Ramazan Tiryaki, "Herşeyimiz kül oldu, çare bekliyoruz. Kışın çok soğuk geçmesi bekleniyormuş. Babam zaten akciğer hastası, O´na bir şey olacak diye çok korkuyorum. Şimdilik geçici bir yerde kalıyoruz. Herkes ´Ramazan kış çok sert geçecekmiş, çaresine bak´ diyor. Bende o çareyi arıyorum. Umutlarımın da kül olmasını istemiyorum" dedi.
Eşinden ayrıldıktan sonra 70 yaşındaki babası Cemal Tiryaki ile yaşamaya başlayan 39 yaşındaki Ramazan Tiryaki, "Yangın esnasında evde değildik. Çarşıdaydım. ´Ramazan eviniz yanıyor´ diye telefon geldi. Bir koşu eve gittim. Babamı aradım ulaşamadım. Endişelendim, evde sandım. Meğer evde olan telefonuymuş. O´na şükür ettim. Ama herşeyimiz kül oldu. Bir tek babamın telefonunun içindeki sim kart sağlam kalmış. Şu an üzerimdeki gömleği bile arkadaşım verdi" dedi.
"BABAM AKCİĞER HASTASI"
Babasıyla birlikte bir arkadaşının yanında kaldığını belirten Ramazan Tiryaki, kış mevsiminin aşırı soğuk geçeceği haberlerinden duyduğu endişeyi de dile getirerek, "Asıl babam için endişe duyuyorum. Babam zaten akciğer yetmezliğinden dolayı sürekli ilaç kullanan ve her sene hastalanan biri. Kaldı ki, bu son yaşadığımız felaketin ardından adam iyice çöktü. Hasta olmazsa şaşarım, ama bir şey olmasından çok korkuyorum. Gelir olarak ta babamın üç ayda bir aldığı emekli maaşı var. Bende geçici bir işte çalışıyorum" dedi.
"SERT KIŞ BASTIRMADAN ÇARE BEKLİYORUZ"
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´ndan kendilerine 500 TL. yardım ile 700 kilo kömür yardımı çıkarıldığını ancak ev konusunda belirsizliğin sürdüğünü ifade eden Tiryaki, konuyla ilgili sıkıntıyı şöyle anlattı:
"Yanan ev babamın eviydi. Ancak evin kurulu bulunduğu yerde başka birinin daha hissesi varmış sanırım. Tam bilmiyorum. Bize kaymakamlık tarafından, ´hisselerinizi tamamen kendi himayenize alın, yanan evin yerine başka bir ev yapalım" dendi. Karakışta başımızı sokacak bir yer istiyoruz. Ben, yanan evimdeki odamın üzerine naylon branda falan çekerim, idare etmeye çalışırım ama babam dayanamaz. Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan´ı aradım. Bana döneceğini söylemişti. Şu an bekliyorum.Yetkililerimizden, iş adamlarımızdan konuyla ilgili yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi