YÖK Başkanı´nın üniversitelere gönderdiği yazı kapsamında bütün üniversitelerde türban yasağı kalkmasına rağmen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´nde türbanlı öğrenciler başları açılarak içeri alındı. ZKÜ´de 3-4 yıldır başları açılarak içeri alınan öğrenciler, yasağın kalkmasına rağmen sevinemedi. Güvenlik görevlileri ise, ´Bize henüz bir bilgi ulaşmadı´ derken, ZKÜ Rektörlüğü ise konuyla ilgili gazetecilerin randevu alma isteğini, ´Gün içinde size döneceğiz´ diyerek bekletti.
YÖK ise karara uymayanlar hakkında işlem başlatacağını açıkladı. ZKÜ´de öğrenim gören 3. sınıf öğrencisi Sema Bidecioğlu duruma tepki gösterdi. Böyle bir uygulamanın, üniversitelerinde başlamadığını belirten Bidecioğlu, "Maalesef bizim burada uygulama kalkmadı. Bizi türbanla kapıdan içeri bile almıyorlar, bırakın derse girmeyi. Artık öğretim görevlileri sınıftan atmayacak diyorlar. Sanırım üniversitemizin haberi yok. Ben yaklaşık 3 yıldır türbanla kapıya kadar gidiyorum orada türbanımı çıkartıyorum"
dedi.
ZKÜ öğrencisi Sena Sezer ise uzun saçlı ve küpeli erkek öğrencilerin içeriye rahatça girdiğini belirterek, kendilerinin türbanla içeriye alınmamasına tepki gösterdi. ZKÜ´de rektörden kaynaklanan sıkı uygulama nedeniyle türbanlıların içeriye alınmadığını öne süren Sezer, şöyle konuştu:
"İçeriye başımızı açarak giriyoruz. Henüz böyle bir uygulama burada başlamadı. Buraya da geleceğini düşünmüyorum. Buranın çok sıkı uygulamalı olduğunu söylediler. Bursa Uludağ Üniversitesi´nde, İstanbul Üniversitesi´nde türbanlı öğrenciler içeriye rahatça girebiliyor. Burada öyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Haydi diyelim lisede forma ile içeri giriliyordu. Ona bir şey demiyorum. Ama üniversitede türbanla içeriye girmeliyiz. Kızlar, erkekler uzun saçlı, küpeli halde içeriye alınıyor. Ama biz
giremiyoruz. Özgürlükten bahsediyorlar, türbanla içeriye girebilmeliyiz."
Editör: Pusula Gazetesi