Ak Parti Bartın Kadın Kolları İl Başkanı Nurzen Çağdaş, 12 Eylül&8217;de yapılan Anayasa değişikliğinde hayır oyu kullanan vatandaşları ziyaret edeceklerini söyledi. Yüzde 58 evet, yüzde 42 hayır şeklide sonuçlanan referandumda kendilerini iyi anlatamadıklarını düşündüklerini belirten Çağdaş, Bartınlı kadınları çalışmalarına destek olmaya davet etti. Çağdaş; &8220;Referandumun değerlendirmesini yapıyoruz, başarılı geçen referandum çalışmalarından sonra şimdi, kendimizi yeterince anlatamadığımızı düşündüğümüz yüzde 42´lik kesime ulaşmak için çalışacağız&8221; dedi.


Farklılıklarımız zenginliğimizdir


Ak Parti iktidarı zamanında kadına pozitif ayrımcılık içeren yasaların ve yönetmeliklerin çıkarıldığını belirten Çağdaş, 12 Eylül´de halkın evet demesiyle birlikte bunların anayasada güvence altına alındığını söyledi. Parti olarak özgürlüklere önem verdiklerini ve muhafazakar demokrat bir parti olduklarını ifade eden Çağdaş herkesin yaşam görüşüne saygı duyduklarını belirtti. Ülkemizin bilimsel, sanatsal, ekonomik, her alanda daha ileri gitmesi için, farklılıklarımızdan zenginlikler yaratarak çalışmak gerek diyen Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Çağdaş, &8220;Tüm kadınlarımızı Bartın için el ele vermeye davet ediyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Hak ve özgürlükler arttı


Anayasa değişikliği ile birlikte daha çağdaş bir ülke olma yolunda adım atıldığına dikkat çeken Çağdaş; Değişikliklerle birlikte insanların hak ve özgürlükleri artmıştır&8221; diye konuştu. Nurzen Çağdaş, hafta sonu yaptığı açıklamada, Bartın´ın gelişimine katkı sağlayacak her projeye destek vereceklerini de söyleyerek, bayanların elinin değdiği her yerin güzelleştiğine vurgu yaptı. Kadınları Bartın´ı daha yaşanabilir kılmak için birlikte çalışmaya davet eden Çağdaş, Ak Parti iktidarı zamanında Bartın&8217;da yaklaşık 400 milyon TL´lik kamu yatırımı yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini ifade etti.


Editör: Pusula Gazetesi