Zonguldak´ta bir grup seyyar satıcı Balıkçılar Çarşısı´nı bastı. Kavga sonrası kaçanlar, MOBESE kameralarına yakalandı. Şahıslar, polis tarafından yakalanarak göz altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ve yakınlarının yaralanmasına neden olan olay sonrası, seyyar balıkçı krizi büyüyor.


Zonguldak´ta seyyar balıkçılık yaptığı öne sürülen bir grup tarafından kent merkezinde bulunan Balıkçılar Çarşısı basıldı. Çarşıda meydana gelen arbedede çok sayıda balıkçı esnafı ve seyyar satıcı hafif şekilde karşılıklı darp edildi. Olay sonrası Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı polisler, çarşı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili ifade almak için balıkçı esnafını polis merkezine davet eden polis ve balıkçılar arasında küçük çapta tartışma çıktı.


Yapılan görüşmeler sonrasında her işyerinden bir kişi olmak üzere esnaf polis merkezine götürüldü. Kavganın hemen ardından ticari taksiye binerek kaçmaya çalışan bir grup, MOBESE kameralarına takıldı. Polis, kameralarca tespit ettiği şahısları yakaladı.


Balıkçı Çarşısı esnafı Bayram Yılmaz, Zabıta Müdürü Nejat Uludüz´ün yaralanmasının ardından meydana gelen olayların dinmeyeceğini iddia etti. Olayların tekrarlanabileceğini öne süren Yılmaz, çarşıyı basan kişilerin kabadayılık yaptığını iddia etti. Yılmaz, "Olayın nasıl olduğu meydandadır. Dünden bundan sinyalini verdiler. Buraya 27-28 kişi geldiler. Zonguldak´ta her şey almış başını gitmiş. Biz şikayet etmişiz gibi bize burada delikanlılık yaptılar. Bu iş burada bitmeyecek. Yarın bir daha tekrarlanacak.


Bu iş ara gazı falan değil. Herkes gelsin, gelene hoş geldin, gidene güle güle değiliz. Onlar nasıl istiyorlarsa biz de nasıl karşılanacağını biliriz. Burası Zonguldak, herkes bizden ama bakıyorsun işin içinden çıkamıyorsun. Bunlar, siz rızkınızdan feragat edin biz çalışalım sizin hakkınızı yiyelim. Biz kabadayıyız diyorlar. Ben de diyorum Zonguldak´ın bütün psikopatları gelsin bu balıkhaneyi bassın, ama adam gibi gelip bassınlar. Ufacık yerdeyiz biz buyursun hepsi gelsin" dedi.


Olayların ardından polisler çarşıdaki güvenlik önlemlerini kaldırdı. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi