Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, doğalgaz almayanlara kömür ücretinden fazla cezalar kesileceğini belirterek, havanın temiz tutulması için vatandaşların kapısına kadar doğalgaz hatlarını getirdikleri söyledi. Doğalgaz konusunda ekiplerin hazırlandığını ve çok yakın zamanda yasal prosedür çerçevesinde denetimlerin başlayacağını belirten Posbıyık, ilçeye 6 bin 500 doğalgaz kutusu monte edildiğini ve bu kutuların 2 bin 500´ünün boş durduğuna dikkat çekerek apartman ve evlerin yanı sıra aralarında askeriye, emniyet binası, okul ve dershanelerinde bulunduğu binaların hala kömürlü yakıt kullanarak hava kirliliğine sebep olduğunu ileri sürdü. Konuyla ilgili yasal zorunlulukların ortaya çıkarıldığını ve ekiplerin hazırlandığını ifade eden Başkan Posbıyık, &[#]8220;Evinin önünde doğalgazı olup ta almayanlara ceza gelecek ya da ıslak kurum tutucu filtre zorunluluğu getirilecek. Buradan uyarıyorum. Bu konuda artık taviz vermeyeceğiz. Gerekirse bütün binaları teker teker dolaşacağız. Bazı apartman yöneticileri kömür şirketleri ile anlaşma yaptığı için doğalgaz işlerine gelmiyor. Oysa ki, doğalgazın daha ekonomik olduğu ortadadır. Aksi takdirde kömür parasından fazla cezalar gelecektir. Kimsenin ilçenin havasını kirletmeye hakkı yoktur&[#]8221; dedi.
Bu arada, doğalgaz kutularının yüzde 40´ının kullanılmadığı için ilçedeki DERGAZ yetkilileri, 2 hafta önce bu kutuları sökmeye başlamıştı. Kutu söküm işlemlerinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli DERGAZ Müdürü Ender Onur ile birlikte konuyla ilgili sıkıntılara dikkat çekti. Posbıyık, kurumun ekonomik yönden geri dönüşümü alamadığı için bu uygulamayı yapmak zorunda olduğunu kaydetti. Doğalgazın kömür yakıtına göre çok daha ekonomik olduğunun altını çizen Başkan Posbıyık, konuyla ilgili örnekleri sıraladı. İmam Hatip Lisesi´nin de, kömür yakıtına 54 bin TL. harcadığını ifade eden Posbıyık, okulun doğalgaza geçmesinin ardından bu oranın 15 bin TL´ye düştüğünü ve 39 bin TL yakıt karının ortaya çıktığını dile getirdi.
Benzer şekilde Ereğli Lisesi´nin doğalgaza geçmeden önce 30 ton kömüre 46 bin TL ödediğini savunan Başkan, doğalgazın ardından okulun yakıt masrafının 34 bin TL olduğunu kaydederek, okulun yakıttan 11 bin TL kar ettiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi