Zonguldak Karaelmas Üniversitesi için rektör adayı beşe yükseldi. Bektaş Açıkgöz&[#]8217;ün görev süresinin dolacak olması nedeniyle yeniden aday olamadığı Rektörlük için adaylığını açıklayan isim Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Mustafa Cömert oldu. Cömert açıklamasında bu güne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak bu çalışmaları devam ettirmek istediğini söyledi.


İşte Cömert&[#]8217;in açıklaması; &[#]8220;Bilindiği üzere 1999 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ailesine Yardımcı Doçent kadrosu ile katıldım. Aynı yıl, o zaman henüz açılmamış olan, ZKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atandım. Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede bu idare görevim kesintisiz devam etti ve halen aynı görevdeyim. Bu süreç benim çok büyük bir yönetimsel birikim edinmemi sağlamıştır. Hastanemiz çok büyük bir aşama kaydetmiştir. Yine aynı süreçte üniversiteye 2005 yılında Doçent ve 2010 yılında Profesör olarak kadrosuna atandım.


Zonguldak&[#]8217;ı ve Üniversitemi çok seviyorum. Bu güne kadar büyük işlere imza atmış olmamıza rağmen, daha yapılacak çok şey vardır. Birikimlerim ve kendilerine çok güvendiğim üniversitemizin değerli akademik ve idare personeli ile omuz omuza ekip çalışması ile tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimize ve üniversitemizi çok daha yüksel seviyeler çıkarabileceğimize inancım sonsuzdur.


Tüm duygu ve düşünceler ile Ekim 2010 döneminde yapılacak olan Rektörlük eğitim belirleme seçimlerinde Rektör adayı olduğumu, kamuoyuna saygı ile duyuruyorum&[#]8221;


Cömert&[#]8217;ten önce adaylığını açıklayan son kişi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Aydın Mungan olmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi