Zonguldak şehir içi trafiği son yıllarda yaşadığı sıkıntıdan Mithatpaşa Tüneli ile kurtulmayı beklerken Kapuz istikametinde dün zor anlar yaşandı.


Kapuz &[#]8211;İnağzı yönüne tek ulaşım imkanı veren Gazipaşa Caddesi üzerinden geçen araçlar Kadırga yokuşunda kalan bir çekici nedeniyle hareket edemez hale geldi.


Yaklaşık 2 saat süren tıkanıklık nedeniyle sürücüler saç baş yolarken ulaşım ancak ter yönden verilerek sağlanabildi. Askeri Gazino ve Fener yönünden ters istikametten verildi. Sürücüler yine saç baş yoldu. Kapuz Kilimli istikametine gidecek olan araçlar Gümrük Kavşağı&[#]8217;ndan ters gönderilirken karşıdan gelen trafik akışını da olumsuz etkiledi.


Yaşanan tıkanma nedeniyle Gazipaşa Caddesi, Fevkani Köprüsü, Kozlu güzergahı ve soğuksu bağlantı yollarında ciddi tıkanmalar meydana geldi.


Olayın okulların çıkış saatine denk gelmesi de trafiğin bir süreliğine tamamen tıkanmasına neden oldu.


Kadırga&[#]8217;da kalan çekici başka bir çekici tarafından kurtarılırken yolunda açılması sağlandı. Çekicinin arızalanması nedeniyle kadırga da kaldığı belirtilirken zor durumda kalan sürücüler ise tepkiliydi.


Sık sık aynı sorunu yaşamaktan bıktıklarını belirten sürücüler kamyon ve Tır&[#]8217;ların da aynı saatlerde şehir içi trafiğine sokulmasından dolayı tepkililerdi.


Aynı güzergahta yıllardır devam eden sorunun tek çözüm yolu olarak görülen Mithatpaşa Tünel projesinin bir an önce hayata geçmesi beklenirken özellikle kır günleri trafiğin daha fazla aksaması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi