TEÇ-SEN´nin 1. Olağan Genel Kurulu Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurula, TEÇ-SEN eski Başkanı Muhammet Özdemir, TEÇ-SEN Başkan adayı Halil Sezer ve TEÇ-SEN üyeleri katıldı. Kendi isteğiyle TEÇ-SEN başkanlığından ayrılan Muhammet Özdemir yaptığı konuşmada, &[#]8220;Burada sizlere genel kurulda başkan adayı olarak değil TEÇ-SEN´nin Zonguldak´ta kurulmasına öncülük eden, 4 senedir başkanlık görevini yürüten ve hepsi birbirinden özverili çalışan tüm sıkıntıları en az benim kadar çeken 4 sefer değişen yönetimimizle birlikte camiamıza hizmet etmeye sizlerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışan ve görevini tamamladığına inanıp bu bayrağı daha da ileriye taşıyacak arkadaşlarıma devretmek üzere görevini bırakan başkanınız olarak sizlere sesleniyorum. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası 27.07.2006 tarih ve 19318 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yazısı ve 125 nolu dosya numarası verilerek kurulmuştur. Sendikamızın kuruluş amacı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve sayıları 127 bini bulan şef, memur, hizmetli, 4/C´li, şoför, kaloriferci, aşçı, sayman, usta öğretici, ambar memuru, bekçi, teknisyen, tekniker, mimar, mühendis ve eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, yıllardır mevcut öğretmen sendikaları tarafından unutulan ihmal edilen hak ve menfaatlerini elde etmektir&[#]8221; dedi.
Ardından TEÇ-SEN eski Başkanı Muhammet Özdemir, yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra TEÇ-SEN Başkan adayı Halil Sezer konuşma yaptı.
Sezer, &[#]8220;Sendikacılık, çalışanların mevcut haklarının muhafazası ve yeni hakların elde edilmesi için meşru zeminlerde mücadele verme sanatıdır. Bu mücadelede başarı, birlikte olma, el ele verme, tek vücut olma ile doğru orantılıdır. Hak arama yolunda kararlı olunuz. Ama kararlılıkla esnekliği harmanlayınız. İleriye yönelik beklentilerinizi geniş tutunuz. Milli eğitim camiasında ekseriyet öğretmen ağırlıklı olduğundan tüm düzenlemeler genelde adeta diğer sınıfları yok sayarak yapılmıştır. Elbette ki öğretmen arkadaşlarımızın demokratik haklarını elde etmelerini canı gönülden destekliyoruz ama diğer sınıfları da yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz. Biz Türk Milli Eğitimi´nin her safhasında emektarız. Bizi yok sayarak bu sistemin çarkları sağlıklı dönmez. Buna rağmen ayrımcılığın alası ortada. İşte TEÇ-SEN bu şartlarda ortaya çıkmıştır. Şartlar bizim üyesi olduğumuz sendikanın doğuşunu zorunlu kılmıştır. Şu şekilde bu şekilde taraf olan şakşakçı sendikacılığı kabul etmiyoruz. Taraf olan değil hak arayan sendikacılık diyoruz. Genel kurulun tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonrasında Halil Sezer, Ali Karaoğlu, Mustafa Erdem, Muhammet Esim, Hikmet Koçer, Tuncay Terzioğlu, Muhammet Balcı, Muhammet Başkan, Nevzat Öksüz, Engin Balcı, Yıldırım Yardım, Şeref Çetin, Şevket Güneş, İlhami Cem Mocan yönetim kuruluna seçildi. Muhammet Özdemir, Süleyman Küçük, Gülay Kara, İlhan Ertekin, İsmail Karabacak, Ramazan Ay da Denetleme kuruluna seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi