Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin il binasının açılışı için geldiği Bartın&8217;da hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Partisinin il binasının açılış töreninin ardından basın toplantısı yaparak gazetecilerle bir araya gelen Şener, hükümetin kavgaları ve halk arasında ayrıştırmaları artırdığını belirterek, &8220;Ülkede yok olmaya yüz tutan birlik ve beraberliği sağlamak için yola çıktık. Ülke için fikri olan herkesin görüşü bizim parti programımızdır. Fikri olanı, projesi olan partimize bekliyoruz&8221; dedi. Şener, &8220;Biz, siyaseti yenilemek amacıyla şu andaki yanlış siyaset tarzını değiştirmek amacıyla yeni siyaset ilkelerini Türk siyasetine ülkede hâkim kılmak ve yeni bir dönem başlatmak için partimizi kurduk. Partimiz kurulalı 1 yıl olmaktadır. Türkiye Partisi 1 yıllık zaman zarfında ülkedeki bütün örgütlenmesini sağlamıştır. Edirne&8217;den Hakkari&8217;ye kadar, Sinop&8217;tan Hatay&8217;a kadar ülkemizin her tarafından teşkilatlarını tamamlamış, önümüzdeki her seçime girme hakkını elde etmiş bir partiyiz&8221; dedi.


Sorun çözmüyor, sorun yaratıyorlar


Ülkedeki siyasetin sorun çözmek yerine sorun üretmek üzerine kurulu olduğunu belirten Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, &8220;Siyaset kurumunun görevi, ülkesinin geleceğiyle ilgili güzel şeyler olmasını sağlamak. Ülke insanını mutlu kılmak. Var olan sorunları çözmek ve sistemin çözüm üretme yeteneğini geliştirmektir. Ancak maalesef Türkiye&8217;de yıllar geçtikçe, dönemler değiştiği halde, dünyada önemli değişimler yaşandığı halde siyaset sorunları çözmek ve ülke insanının taleplerine cevap verilmek için sürdürülmemektedir. Bunun aksine siyaset soğuk savaş dönemi yöntemleri ile yapılmaktadır. Kavgaları derinleştirerek sürdürülmektedir. Bunun neticesinde de ülkede var olan sorunlar, siyasetin üretmiş olduğu sorunlar ile birlikte ülkemizin ve vatandaşlarımızın önünü tıkamaktadır&8221; diye konuştu.


Herkes partimize gelebilir


İktidara alternatif olmak için yola çıktıklarını kaydeden Şener; &8220;Ülkenin her hangi bir yerine yapılacak olan ara seçimlerde de Türkiye Partisi vardır, genel Milletvekilleri seçiminde de, yerel seçimlerde de Türkiye Partisi vardır. Artık tüm yurttaşlarımız oy pusulalarında Türkiye Partisi&8217;ni göreceklerdir. Yeni bir ses, yeni bir soluk, yeni bir alternatif ve yeni bir dönem için biz buradayız. Temel sloganımız; her düşünce sloganımızdır. Bende varım diyen herkes kadromuzdur. Dolayısıyla Türkiye Partisini yeni siyaset anlayışında bunlar benim adamlarımdır, onlar ötekilerdir türünde siyaset anlayışı yoktur. Biz kimseyi öteleştirmeyen, ülkedeki herkesi kendi insanımızı vatandaşımız olarak bilen bir siyasi hareketiz. Bu nedenle kim bende varım diyorsa, o Türkiye Partisi&8217;nin kadrolarındadır&8221; şeklinde konuştu.


Projeleriniz bizim projelerimizdir


Şener sözlerine şöyle devam etti: &8220;Çözüm üretmek, bilgi, proje üretmek sadece bir partide görev alan insanların veya o partilerin Ar-ge kuruluşlarının faaliyetleri ile sınırlı olamaz. Bu nedenle diyoruz ki, kattığınız her düşünce sloganımızdır. Bu ülkede yaşayan, bilgisini derinleştirmiş, birikimini artırmış, düşünen, araştıran, her türlü bilgi ve fikri üretecek bütün yurttaşlarımızın fikirleri bizim projelerimiz demektir. Neden, Türkiye&8217;nin bütün projeleri bizim projelerimizdir? Bizim temel hedefimiz insanımızı güçlendirmektir. Buna katkı sağlayacak her düşünceye açığız. Siyasetin kin ve nefreti derinleştirerek kavgayla yapılması, siyasi partiler arasında işbirliği ve diyalogun kalkması, ülkedeki kurumlar arasında güvenin yok olmuş olması, vatandaşlar arasındaki ayrışmanın, iktidar ve muhalefetin çabalarıyla derinleştirilmiş olması, bu ülkeye verilen en büyük zarardır. Partimiz bunu ortadan kaldırmak için vardır. Birliği beraberliği, kardeşliği sağlayacağız. Tek hedefimiz, tek düşüncemiz, kardeşliği pekiştirmek, ülkenin sorun çözme yeteneğini geliştirmek ve siyaseti sorun üreten değil sorunları çözen bir mekanizma haline getirmektir.


Bu şekilde devlet yönetilmez


Ülkedeki eğitim siteminin düştüğü durumu gördüğümüzde siyaset kurumunun sorun çözmek yerine, varlığı ile nasıl sorun ürettiğini görürüz. Mevcut hükümetin politikaları sonucunda ülkedeki sınav sayısı artmaktadır. Çocuklarımız onlarca sınava girmektedir. Ama girdiği onlarca sınav tüm eğitimi boyunca sürmektedir. Okul sonrası işe girmek için dahi sınava girmektedirler. Bu hükümette ülkedeki sınav sayısını azaltacağı, sadeleştireceği yerde gençlerimizi hayattan koparmayı, sınav sayısını artırmayı, ailenin bütçesini dershanelere yatırmaya teşvik eden bir politika izlemektedir. Bu şekilde devlet yönetilmez. Bu şekilde bir hükümetin neden kavga ürettiğini anlamak güç değildir. Sorunları çözmeyen hükümet sürekli kavga ortamı ile yapamadıklarını, yanlışlarını ört bas etmeye çaba göstermektedir. Vatandaşlarımız çözüm, çare aramaktadır. Çözüm de Türkiye Partisi&8217;dir. Partimiz çözüm, yeni dönem partisidir. Bunu da başaracağız. Bartın&8217;a da bu yüzden geldik. Bartın&8217;daki arkadaşlarımız hedeflerimizi tüm Bartın&8217;a aşılayacaklardır. Çalmadık kapı, gitmedik köy bırakmayacağız.&8221;


Etrafımız kan gölü halinde


Parti binasında basına yaptığı açıklamaların ardından Cumhuriyet Meydanı&8217;nın yanında toplanan halka seslenen TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, &8220;İnsanlar bağırırken düşünemezler, düşünürken bağıramazlar. İçerde kavga çıkaranlar, dışarıda iş birlikçi ararlar. Onun için bu ülkenin birliğe ihtiyacı vardır, beraberliğe ihtiyacı vardır. Etrafımız kan gölüdür. Bu ülkede terör en önemli sorunlardan biridir. Siyasetin ayrımcılık yapması, siyasetin kavga yapması, ikide bir kükremesi, bu ülkeye, bu toraklara zarar veriyor. Onun için Bartın&8217;da hep birlikte bu kavgacı siyasete dur diyelim. Siyaset temiz üslubu ve güzel konuşmayı öğrensin. Bunu kim yapacak, kim gerçekleştirecek? Bunu halkımız gerçekleştirecek. Siyasetin yıkıcılıktan vazgeçmesi için halkımız bende varım diyecek. Zaman zaman köylerde kasabalar da dolaşıyorum. Beni yakalayan vatandaşlar bana, sayın genel başkanım seni çok seviyoruz ama çok yumuşak üslupla konuşuyorsunuz. Yeri göğü yıkmıyorsun, ekranları parçalamıyorsun, diğer siyasi partilerin genel başkanlarını yerden yere çalmıyorsun, hakaretler yağdırmıyorsun, ne olur sen de biraz sert siyaset yap diyorlar&8221; dedi.


Hakaret etmeyin diye kükreyeceğim


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&8217;ı eleştiren Şener &8220;Bartın&8217;dan açıkça ilan ediyorum, bu söylediğiniz siyaseti Başbakan yapıyor. Ağza alınmayacak sözleri söylüyor. Hakaretleri yağdırıyor. Diğer siyasi partilerin genel başkanlarını da kendisine benzetmiştir ama beni kendisine benzetemeyecektir. Ben kimseye hakaret etmeyeceğim, kötü söz söylemeyeceğim, kimseyi yerden yere vurmayacağım ama tenkit edeceğim. Bakın bu kaba sözleri söylemeyin diye bağıracağım. Birbirinize hakaret etmeyin diye kükreyeceğim. Terörün en önemli konulardan biri olduğu ülkede, ayrışmanın gittikçe derinleştiği bir ülkede siyaset kin ve nefret duygusu ekerek yola devam ettiği takdirde ülkeye kötülük yapar, kendi insanına kötülük yapar. Biz kendi insanımıza kötülük yapmak için değil, bu ülke için var olduğumuzu göstermek için siyaset yapıyoruz. Kavga yapanlar hiçbir sorun çözmezler. Hiçbir derdi çözmedikleri için de gürültü çıkararak işe yaramadıklarını belli etmemeye çalışırlar. Ayrıştırma yaparak vatandaşı bölerek, bir kısmını kendi safına çekip oy almaktan başka dertleri olmaz&8221; diye konuştu.


Hepinizi bağrımıza basıyoruz


Şener: &8220;Hâlbuki biz ne diyoruz. Siz iyi olun, siz mutlu olun, sizin dertleriniz yok olsun, bütün partiler de yok olursa olsun. Çünkü siz önemlisizin, bu ülkedir önemli olan. Onun için biz Türkiye Partisi olarak her yerde ilan ediyoruz. Hangi partili olursanız olun mademki Bartınlısınız, mademki bu ülkenin vatandaşısınız hepinizi seviyoruz, hepinizi bağrımıza basıyoruz. Kavga etmek yerine bu ülkenin dertlerini sıkıntılarını çözelim. Tam sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Neden anayasanın bazı maddeleri üzerinde kıyametler koparılarak bir referanduma gidildi de hiç referandum ihtiyacı olmadan anayasa baştan sona tam sivil bir şekilde yazılmadı. Bu anayasa baştan sona değiştirilebilirdi. Neden yapılmadı. Çünkü kavganın olduğu yerde iş birliği olmaz. Biz onun için işbirliği ile tam demokratik bir sivil anayasayı gelin birlikte yapalım diyoruz. Ama bu yeter mi? Yetmez&8221; şeklinde konuştu.


Vekiller liderlerin vekili oluyor


Şener sözlerini şu şekilde sürdürdü: &8220;Önemli olan anayasa değildir, kanunlarda değildir. O anayasayı, o kanunları nasıl uygulayacaksınız, o önemli. Onun için yönetenlerin de adam gibi adam olması lazım. İşbaşındakiler tam insan olmalı. Yoksa kanunlarla, anayasayla çok zulüm yapılır. Onun için niyetlerimizi düzelteceğiz. Bu ülkede siyasi partiler kanunundan kim memnun. Partilerin genel başkanları memnun. Türkiye&8217;deki 550 milletvekilini elleriyle yazıp belirliyorlar. Vekiller halkın vekili olmuyor, liderlerin vekili oluyor. Biz ilk günden beri bu siyasi partiler kanununu değiştirelim diyoruz, baştan sona yeniden yazalım. Vekiller halkın vekili olsun diyoruz. Vatandaşlar da aynı milletvekilleri gibi belli bir sayıda bir araya geldikleri zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi&8217;ne kanun teklifi yapsınlar. Sadece vatandaşlar değil, odalar, çiftçi kuruluşları, esnaf kuruluşları halkı temsilen gerektiğinde doğrudan kanun teklifinde bulunsunlar. Türkiye Partisi&8217;nin genel görüşü budur&8221;

Editör: Pusula Gazetesi