Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 25. Alaplı Geleneksel Yağlı Güreşlerini güreş komitesi ile birlikte 60 gün boyunca kapı kapı dolaşarak çalışma yaptıklarını işadamlarından ve esnaftan maddi ve manevi destek istediklerini söyledi. Alaplı güreşlerinin bundan sonra daha az masrafla yapılacağını belirten Çimenoğlu, &[#]8220;25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri çalışmalarına başlarken bir avuç Alaplı´ya gönül vermiş insanla bu işe başladık ve bitirdik. Bazı sıkıntılar çektik ama yüzümüzün akıyla böylesine zorlu bir organizasyonu tamamladık. Güreşlere katılan güreşçiler ve seyretmeye gelen vatandaşların bolluğu bizi daha da sevindirdi. Bundan sonraki güreşlere katılımın daha fazla olacağını düşünüyorum. Bundan önceki Alaplı Güreşleri Kefken altındaki Karaot mevkisinde yapıldığından Alaplı´dan ve çevre ilçelerden birçok vatandaşımız yapılan güreşlerden habersizdi. Bu sene güreşleri Alaplı merkezine getirdik ve vatandaşlarımız ile bütenleştirdik. Bundan sonra yapılacak güreşler daha masrafsız olacaktır. Çünkü 2 bin kişilik oturacak kapalı tribünümüz hazır. Kısaca bundan sonraki güreşlerde maliyetimiz daha az olacaktır. 2 bin kişilik kalıcı tribüne sahip olmamıza imkan sağlayan ERDEMİR Genel Müdürüne, Alaplı halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ALAPLI GÜREŞLERİ KIRKPINAR´DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK ORGANİZASYON&[#]8221;
Alaplı´nın Kırkpınar´dan sonra ikinci güreş organizasyonunu başarı ile gerçekleştirdiğini ifade eden Çimenoğlu, &[#]8220;Alaplı Yağlı Güreşlerinde 36 güreşen başpehlivan ve destek olmak amacıyla katılan 4 başpehlivanla birlikte 40 başpehlivan katılmıştır. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde toplamda 50 başpehlivan güreştiğini düşünürsek 40 başpehlivanı bir araya getiren Alaplı Türkiye´de Kırkpınar´dan sonra ikinci büyük güreş organizasyonu gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu yıl yeni bir başpehlivan katılım rekorudur&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;ALAPLI GÜREŞLERİ DAHA AZ MASRAFLA YAPILACAK&[#]8221;
Alaplı güreşlerinin bundan sonraki yıllarda daha az masrafla yapılacağını belirten Çimenoğlu, &[#]8220;Geçmiş yıllarda büyük paralara mal olan güreşleri, çok yüksek başpehlivan katılımı sağlayarak daha düşük ücretlere yaptık. Bu ekip işi olduğundan herkes taşın altına elini kolunu hatta kafasını da koyarak 103 bin liraya mal ettik. Güreş organizasyonunda Alaplı Belediyesi olarak parasal konulara asla karışmadık. Belediye olarak parasal konular bizim işimiz değil. Biz hizmet tarafında varız. İşin doğrusuda budur. Finans komitesiyle her yere gittik ama parasal konuları finans komitesindeki saygın iş adamlarımız ilgilendi. Bundan sonraki yıllarda da güreş komiteleri tarafından şeffaf şekilde yapılacağına inanıyorum. Güreşler bitti ve katılan tüm güreşçilere paraları eksiksiz şekilde ödendi. Geçmiş yıllarda güreşçilerin parasal konularda bazı sıkıntılar yaşadığını duymuştuk. Fakat radikal bir karar alarak bu sene yapılan güreşlerde güreşi tamamlayan güreşçinin parası anında ödendi. Buda Alaplı´mızın doğru tanıtımı açısından güzel olduğunu düşünüyorum. Burada bir noktayı da göz ardı etmemek gerekir. Alaplı´mızın içinden çıkmış başpehlivan Ziya Ünlü ve Orhan Yaman güreşçilerin Alaplı´ya gelmeleri konusunda çok büyük gayretleri olmuştur. Bundan sonra önümüzdeki yıl yapmayı planladığımız 26. Geleneksel Alaplı yağlı Pehlivan Güreşlerinin daha güzel nasıl yapılması konusunda çalışmalara başlamaktır. Kısaca Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri hiçbir kurumun değil sadece Alaplı´nın güreşleridir. İşte bu olguyu yerleştirebilirsek gerçekten Kırkpınar´dan sonra Alaplı Güreşleri Türkiye´de ikinci güreş organizasyonu olacaktır&[#]8221; dedi.
GÜREŞ ORGANİZASYONUNA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Güreş organizasyonuna maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Çimenoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8221;Bu seneki güreş organizasyonunda maddi ve manevi destek veren başta Dünya devi ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´a, ismi sayamadığımız yüzlerce iş adamımıza esnafımıza ve bizi güreşlerde yalnız bırakmayan binlerce güreş sever vatandaşlarımıza Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerine sağladıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi