Ekim ayında yapılacak seçimlerde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör adayı olan Prof. Dr. Mahmut Özer, seçim sürecinde sorunların tartışılıp üniversitenin 20-25 yıl sonrasının konuşulması gerektiğini vurguladı.
Temmuz 2002 tarihinden Temmuz 2010 tarihine kadar 8 yıl boyunca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nde görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti. ZKÜ&[#]8217;de kendisine profesörlük kadrosu verilmediği için 2 ay önce Karabük Üniversitesi&[#]8217;nden kadro aldığını ifade eden Prof. Dr. Özer, üniversitenin en büyük ihtiyacının kampus içi ve dışıyla barış ortamının oluşturulması olduğunu vurguladı.
&[#]8220;PAYDAŞLARIMIZLA BARIŞ YAPMALIYIZ&[#]8221;
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin kırılma noktasının, belli bir ideolojiyi temsil eden üniversite olmak ile ideolojik farklılıkları kabul edip ortada bir üniversite olmak arasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özer, &[#]8220;Üniversitede barış ortamı oluşturmak lazım. Belli bir ideolojiyi temsil edilirse bir taraf mağdur olur. Kısır döngülerle üniversitemiz kaybediyor. Paydaşlarımızla barış yapmalıyız. Barışa ihtiyaç var. Kampus içi ve dışında barışa ihtiyaç var. Yöneticinin şehri bekleme lüksü yok. Birlikte olacağız, birbirimize saygılı olacağız. Tüm akademisyenlerin özgün ve güvenle mesleklerini icra edebileceği ortamlar oluşturulmalı. Üst ve alt baskılar ortadan kaldırılmalı. Kimsenin özlük hakkıyla oynanmamalı. Özlük hakkı ekmek hakkıdır. İdeolojik görüşleriyle yargılanmamalı. Problemlerden herkes nasibini alır. Problemi çözmek önemlidir&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ŞEHİRLİ ÜNİVERSİTENİN İÇİNDE OLMALI&[#]8221;
Üniversitenin kentle bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özer, &[#]8220;Şehirli üniversite içinde olmalı, katkı vermeli. AB ve DPT destekli projeler var. Beraber projeler üretmek zorundayız. Şehre katkılı projeler olmalı. Acilen merkez kütüphane kurulmalıdır. Kütüphane halka açık da olmalı. Şehrin bir ayağı kampus içinde dolaşmalı. Personel ile bağ iyi kurulmalı. Kömür madenciliğinin tartışıldığı enstitümüz yok. Bölgenin sosyal sorunlarına duyarlı olunmalı&[#]8221; dedi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;ni 20 yıl sonra nerede görmek istenildiğine karar verilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özer, hangi alanda ön plana çıkılmak isteniyorsa o alanda çalışılması gerektiğini vurguladı.
Büyümesini tamamlamış, olgun üniversitelerde öğrenci sayılarında dalgalanmalar olmadığını ifade eden Prof. Dr. Özer, ZKÜ&[#]8217;de büyüme tamamlanmamasına rağmen dalgalanmaların olmadığına dikkat çekti.
&[#]8220;EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ&[#]8221;
Fen ve Edebiyat Fakültelerinin ayrılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Özer, &[#]8220;Edebiyat Fakültesi bölge için çok önemli. Şehirlinin sorunlarıyla ilgili çözümler üretilerek üniversite gerçek işlevine de kavuşur. Üniversiteler sadece bilginin transfer yeri değil, üretim yapıldığı da yerlerdir&[#]8221; dedi.
&[#]8220;TIP FAKÜLTESİ GELİŞTİRİLMEDİ&[#]8221;
ZKÜ Tıp Fakültesi&[#]8217;nin 4 temel alanda hizmet verdiğini ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özer, &[#]8220;Lisans, uzmanlık, araştırma ve klinik uygulamaları aynı anda geliştirilmeli&[#]8221; dedi. Kaynakla ilgili sıkıntı olmadığını belirten Prof. Dr. Özer, Tıp Fakültesi&[#]8217;nin çok daha geliştirilebileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;ne şuana kadar emeği geçen idari yöneticilerden siyasetçisine, işadamlarından tüm yetkililere teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi