Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Fahri Özbay, bir umutla gittiği özel hastanede sağlam insanların bile ameliyat ettirilerek devletin dolandırıldığını öne sürdü.


Çaycuma ilçesinde ilaç almak için gittiği eczanede tanıştığı kişilerin yardımı ile İstanbul&[#]8217;daki özel bir göz hastanesinde ameliyat olduğunu söyleyen Özbay, hastanenin sağlam insanları bile ameliyat ettiğini öne sürdü.


Hastane yetkililerinin gözünde katarakt olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylemesi üzerine ameliyat olduğunu ifade eden Özbay, hastaneye ait olduğunu söylediği otobüsün köylerden insanları toplayarak İstanbul&[#]8217;a getirdiğini belirtti. Sağlam gittiği hastanede yapılan ameliyat sonrası görme azlığı yaşadığını dile getiren Fahri Özbay, yaşadıklarını şöyle anlattı:


&[#]8220;Çaycuma Devlet Hastanesi&[#]8217;nde tedavi oldum. Olumsuz bir şey olmadığını söyleyip bana göz damlası verdiler. Daha sonra o ilacı almak için eczaneye gittim. Orada bulunan iki kişi bana &[#]8216;Irmakta boğulacağına, denizde boğul&[#]8217; dediler. İstanbul&[#]8217;da özel bir göz hastalıkları hastanesine çok kişinin tedavi olmaya gittiğini söylediler. Ben de inandım. Otobüsün 25 TL karşılığında hastaneye götürdüğünü ertesi gün geri döndüğünü söylediler. 25 TL otobüs parası verdim. Gece otobüse binip İstanbul&[#]8217;daki Göz Hastanesi&[#]8217;ne gittik. Otobüste çok kalabalıktı. Köylerdeki sağlam insanları bile toplayıp ameliyat olmaları gerektiğini söylemişler. Benim gözümde katarakt olduğunu söylediler. İlk önce sol gözümden ameliyat ettiler. Daha sonra sağ gözümden ameliyat oldum. Bizi inandırdılar, sağlam gittik kör geldik. Gözleri sağlam giden herkes gözleri sargılı geldi. Eskiden araba kullanırken uzak mesafeyi bile görürdüm, şimdi yakınımı bile göremiyorum. Elimi verdim kolumu kaptırdım. İstanbul&[#]8217;da ameliyatı yapan doktorlar yaptıkları ameliyat sonrası &[#]8216;Bundan iyisi olmaz&[#]8217; dediler.&[#]8221;


Getirildikleri hastanede yatak dahi olmadığını dile getiren Özbay, daha sonra Ankara Numune Hastanesi&[#]8217;nde gözleri nedeniyle tedavi olduğunu anlattı. Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na da suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Özbay, hastanenin yaptığı ameliyat paralarını devletten aldığını aktardı.


Olayın ardından harekete geçen İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hastaneye toplam 20 bin TL para cezası verildiği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi