Bartın Belediyesi tarafından yaz döneminde açılan ebru kursuna katılan 48 ilköğretim öğrencisinin yapmış olduğu eserler dün belediye eski hizmet binasında yapılan açılış töreniyle sergilenmeye başladı. Sergi açılışına Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, kurs öğretmeni ebru sanatçısı İbrahim Boz, vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Ebru sergisinin açılışı Vali İsa Küçük&8217;ün isteği üzerine ebru kursunun en küçük iki öğrencisi olan Pelin Karagöl ve Mert Şükrü Çomak tarafından yapıldı.


Birbirinden güzel 60 eser sergilendi


Sergide yer alan tablolar davetliler tarafından ilgiyle incelendi. 60 eserin sergilendiği etkinliğin açılışında konuşan Vali İsa Küçük, &8220;Bize göre bugün Bartın açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Gerçekten küçük sanatçılar yaz boyunca yapabilecekleri daha birçok şeyin yanında zamanlarını çok daha önemli başka bir alana ayırdılar. Bütün sanatçıları kutluyorum ve çabalarının devam etmesini diliyorum. Sanatla uğraşmak, sanatla meşgul olmak insan olarak bizim hem zihnen hem bedenen kendi kendimizi geliştirmemiz açısından çok önemlidir&8221; dedi.


Sanata daha çok yer ve zaman ayırmalıyız


Sanatın önemine değinen Vali Küçük, &8220;Sanatla uğraşmak tabiatla yarışmaktır. Tabiattan daha iyisini ve daha güzelini yapma çabasıdır. Onun için küçük sanatçılarımızın tümünü kutluyorum. Anne ve babalara teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Bartın&8217;ımız sanatla daha çok uğraşmalı ve sanata daha çok zaman ayırmalı. Sanat yapabilmek için daha çok mekân ayırmalıyız. Diğer her şeyi yapabiliriz ama sanat konusunda başarılı olmak çok özel yeteneklerin özel insanların işi olsa gerek&8221; diye konuştu.


Sanatla Bartın daha da güzelleşecek


Vali Küçük &8220;Yaklaşık 50 tane çocuğumuzun bu işe zaman ayırması çok önemli bir durum. Hepsini kutluyorum. Öğretmenlerimizi de kutlarım. Bundan sonra diğer sanat dallarında da müzik, resim, heykeltıraş, Bartın&8217;ımızın geleneksel el sanatı olarak ahşap oymacılığı ve ahşaba şekil verme gibi diğer sanat alanlarında da inanıyorum ki belediyemiz ve öğretmenlerimiz kurslar açacaklardır. Sanatla uğraşanların sayısı arttıkça Bartın daha da güzelleşecektir. Belediyemizi kutluyorum. Sayın Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun&8221; şeklinde konuştu. Sergi bir hafta boyunca devam edecek.


Kurs 7 Eylül&8217;de sora ermişti


Bartın Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak açılan ebru kursu 7 Eylül tarihinde sona erdi. Yaz döneminin başında açılan ve iki ay süren kursta 48 ilköğretim öğrencisi eğitim aldı. Kurs belediye eski hizmet binasında düzenlendi. Ebru atölyesi kış dönemi öğrenciler ve büyüklere yönelik kayıtlar 20 Eylül tarihinde başlayacak ve 15 Ekim&8217;e kadar devam edecek. Verdiği kurslarla büyüklerden sonra küçüklere de ebru sanatını öğreten ebru ustası İbrahim Boz &8220;Açtığımız yaz kursları özellikle dikkat bozukluğu ve motivasyon eksikliği olan çocuklar için çok yararlı oldu. Ebru sanatı, insanı hem rahatlatan hem de motivasyonunu arttıran bir sanattır&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi