Alaplı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde referandum için oy kullanmaya gelen gelin ile damat arasında yaşanan evet ve hayır krizi nikahta devam etti. Genç çiftlerin nikahını kıyacak olan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´nun araya girmesi ile tartışmanın tatlıya bağlanması damat ve gelinin ailelerinin yüreğine su serpti. Bektaşlı köyünde 12 Eylül 2010 tarihinde evlenecek olan Ahmet Kaya ve Yeliz Kılıçer çifti düğünden önce ilk tartışmasını referandum için oy kullanacakları sandıkta evet hayır da
yaşamıştı.
Damat Ayhan Kaya´nın gelin adayı Yeliz Kılıçer Kaya´ya, 12 Eylül referandumunda "hayır" oyu atacaksın dediği belirtildi. Gelin adayı Yeliz Kılıçer Kaya, "evet" oyu atacağını belirterek, damat Ayhan Kaya´nın isteğini yerine getirmemişti. Gelinin bu sözleri üzerine damat Ayhan Kaya, "Akşamda ben hayır dersem ne olacak" demişti.
Damat Ayhan Kaya´nın seçim sandığında gelin adayına söylediği sözler nedeni ile tüm dikkatler akşam yapılacak düğüne çevrilirken, düğün akşamı gelinin babası Lütfi Kılıçer "Damadın evliliğe hayır deme durumu var mı?" sorusu üzerine "Bir sürpriz bekliyorum, damadın oy atma anında yaşanılan gerginlikten dolayı evliliğe hayır diyebileceğini sanıyorum ama işi tatlıya bağlamak için çaba sarf edeceğiz" dedi.
Nikah merasimi ile gözler genç çifte çevrilirken Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu önce gelin Yeliz Kılıçer Kaya´ya, "Damat Ayhan Kaya ile kendi rızanla evlenmeyi kabul ediyor musun?" sorusuna sordu. Gelin adayı Yeliz Kılıçer Kaya "Bütün kalbimle evet" dedi.
Başkan Çimenoğlu ardından damat Ayhan Kaya´ya dönerek "Yeliz Kılıçer´i eş olarak kabul ediyor musun?" sorusuna damat Ahmet Kaya, eline mikrofonu alarak "hayır" cevabın verdi. Çimenoğlu´nun damat Ayhan Kaya´ya neden "hayır" dediğini sorması üzerine damat Ayhan Kaya 12 Eylül referandumunda yaşanılan "evet" ve "hayır" oyu meselesini anlattı. Bu sözler üzerine Başkan Çimenoğlu, şunları söyledi: "Sandıktan çıkan sonuç milli iradedir. Bu iradeye saygı duyup kabul edeceğiz. Hanımlar her zaman baskındır. Bunu
her zaman kabul edeceğiz. Yine hanımın dediği olmuş. Biz siyasetçiler bir gün çekip gideriz ama sen yine eşinle baş başa kalırsın. Sen en iyisi bir daha düşün ve kararını ver. Hatta düşünme benim dediğimi yap, milli iradeye saygı duy, evet de."
Başkan Çimenoğlu tekrar damat Ayhan Kaya´ya "Yeliz Kılıçer´le evlenmeyi kendi rızanla kabul ediyor musun?" diye sordu. Bunun üzerine damat Ayhan Kaya "evet" diyerek evliliğe ilk adımını attı.
Yaşanılan "evet" "hayır" tartışması ile sıkıntı yaşayan aileler tartışmanın nikahta tatlıya bağlanmasıyla rahat bir nefes aldı.
Editör: Pusula Gazetesi