Alaplı ilçesi Belediyesinde Temizlik İşleri&[#]8217;nde çalışan İsmet Karabulut (45) 3 aydır belediyeden maaş alamadığını iddia ederek TOKİ&[#]8217;den aldığı evin taksitlerini ödeyemediği için kendisine bankadan ihtarname geldiğini, evini kaybedeceğini söyledi. Borcunu bir hafta içerisinde ödemediği takdirde TOKİ tarafından evinin geri alınacağını belirten Karabulut, üç aylık maaşını ödemeyen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;na büyük tepki gösterdi.
TOKİ&[#]8217;ye her ay 580 TL para ödemek zorunda olduğunu belirten Karabulut, aylardır düzenli maaş alamadıkları için bu taksiti faiziyle birlikte ödemek zorunda olduğunu söyledi. Eşi ve 2 çocuğu ile birlikte taksitlerini ödeyemedikleri için banka tarafından kendilerine ihtarname çekildiğini kaydeden Karabulut şu görüşlere yer verdi:
&[#]8220;Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin 3 aylık maaş alacağım var. Alaplı Belediyesine TOKİ taksitimin bulunduğu ve maaşlarımın bir bölümün ödenmesini istedim. Yalnız olumlu yanıt alamadım. Beni geri çevirdiler. Taksitlerimi ödeyemediğim için TOKİ&[#]8217;ye borcum faizleri ile birlikte 4 Bin civarında oldu. Bunu bir hafta içersinde ödeyemezsem evimi kaybedeceğim. Benim suçum ne. 23 yıldır belediyede gece gündüz demeden çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan biriktirdiğim paramı bu eve yatırmıştım tek güvencemdi. Alaplı Belediye Başkanımızdan bana destek olmasını ve maaşımı ödemesini istiyorum. Yoksa evimi kaybedeceğim. Eşim ve çocuklarım ile mağduruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Taksitlerimizin faizi ile ödemek zorunda olduğumuz için çok kötü durumdayız.&[#]8221;
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ise söz konusu belediye işçisinin diğer işçiler gibi 2 aylık alacağı olduğunu belediyenin her ay düzenli olarak işçilere para ödediğini 2 aylık alacağın ise kendi dönemlerinden önceki bir sorun olduğunu belirterek, &[#]8221;Göreve geldiğimden bu yana işçilerimizin maaşlarını aksatılmaması için çalıştım. Geçmiş dönemden kalan iki aylık işçi alacaklarını maalesef bütçemizdeki sıkıntıdan dolayı kapatamadık. Belediye olarak işçilerimize her maaş vermeye çalışıyoruz. Geçen ay ve bu ay işçilere maaş ödemesi yaptık. Şu anda söz konusu işçimizin de diğer işçiler gibi iki aylık alacağı var. Yalnız şunu belirtmek isterim ki işçimiz 7 aydan beri TOKİ&[#]8217;ye olan borcunu ödememiştir. Bizden ise 2 aylık alacağı var. Ama ne olursa olsun o arkadaşımıza da yardımcı olacağız. Çünkü 2 aylık maaşları onların alın teridir. Haklarıdır. Bizde elimizden geldiği kadar işçimize olan borçlarımızı ödemek için çalışıyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi