Kültür ve Turizm Bakanlığı&[#]8217;nın da katkılarıyla Zonguldak&[#]8217;a yaptırılacak olan Maden Müzesi İhalesi tartışmalarına Cumhuriyet Savcılığı nokta koydu.


Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevlendirilen üç kişilik bilirkişi heyetinin raporuna göre, ihale sonucuna itiraz eden Zonguldaklı müteahhit firmaların aşırı düşük tekliflerinin, proje değeri altında kaldığı saptandı.


İhale dosyalarına el koyan Cumhuriyet Savcılığı yaptığı inceleme sonunda kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Karara itiraz edenlerin Bartın Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebilecekleri de vurgulandı.


Maden Müzesi ihalesini kazanan firmanın en kısa süre içinde çalışmalara başlaması bekleniyor.


Zonguldak TSO Meclis Başkanı İrfan Gül, kamu ihalelerinde Zonguldak firmalarına zorluk çıkartıldığını, komisyon üyelerinin yabancı firmalardan istenmeyen belgelerin Zonguldak firmalarından isteyerek, elemek için yoğun çaba sarf edildiğini ileri sürerek itiraz etmişti. Kullanılacak malzemelerin birim fiyatlarını gerekçe göstererek itiraz eden firmaların itirazları kabul görmeyince müzenin yapılmasının önündeki engel kalkmış oldu.


Yaklaşık 25 yıldır gündemde olmasına karşın bir türlü başlanamayan Maden Müzesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede kendileri açısından bir sorun olmadığını ve bir an önce hayata geçmesi için çalışacaklarını ifade etmişti.


Dünyada 5 ülkede bulunan Maden Müzesi, TTK Eğitim Ocağı&[#]8217;nın bulunduğu yere yapılacak. Maden Müzesi için en yüksek teklifi, 5 milyon 446 bin TL ile Demars İnşaat firması vermişti. ACE İnşaat firması 4 milyon 757 bin TL, ERAH İnşaat firması 4 milyon 80 bin TL, BİLGÜL İnşaat firması 3 milyon 444 bin TL, ESKA İnşaat firması 4 milyon 715 bin TL, Çınar İnşaat firması 4 milyon 637 bin TL, SAYKA İnşaat firması 4 milyon 794 bin TL, DELTA İnşaat firması 4 milyon 578 bin TL teklif vermişti.

Muhtemel bedeli 6 milyon 300 bin lira civarında olan ihaleyi 4 milyon 578 bin lira teklif veren Ankaralı almıştı.
Editör: Pusula Gazetesi