Zonguldak´ın Alaplı ilçesi merkezinden geçen derenin Karadeniz´e döküldüğü bölgenin çakıl taşları ile dolması sonucu balıkçılar derede mahsur kaldı. Derede mahsur kalan balıkçıların kendi imkanları ile dere ağzını genişleterek denize açılabildiklerini belirten Alaplı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erkan Yılmaz, ilçe merkezindeki derenin Karadeniz´e birleştiği mendireğin bulunduğu alanın çakıl ve çöplerle dolması sonucu tıkanmasının olası sel felaketlerine davetiye çıkarttığını söyledi.
Yetkililerin bu alanda çalışma başlatması ve dere ağzının temizlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "İlçe merkezimizden geçen derenin Karadeniz´le birleştiği mendireğin bulunduğu alan şu an çöplerle ve çakıl taşları ile dolmuş durumda. Yaz aylarında sağanak yağışların meydana geldiği bölgemizde olası sel felaketlerine davetiye çıkartan bu alanın temizlenmesi gerekiyor" dedi.
Derenin denizle birleştiği alanın dar olması ve dalgaların kıyıya çarpmasının su akımını da olumsuz etkilediğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Sağanak yağışların olduğu zaman bu dere boğazı suyun geri tepmesi ile deredeki su seviyesinin yükselmesine neden olmakta. Bu da olası sel felaketlerine davetiye çıkarmaktadır. Biz yetkililerden bu alanın temizlenmesini, sel felaketlerine karşı önlem alınmasını bekliyoruz." Dere kenarında ve köprünün bulunduğu yerdeki balıkçıların derenin denize bağlantısının
çakıl taşları ile dolması nedeniyle denize çıkamadığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Denize çıkmak isteyen balıkçı arkadaşlarımız dere ağzını kendi imkanları ya da işçi tutarak temizlemek suretiyle zor zahmet bir şekilde denize çıkabiliyorlar. Yetkililerimiz ise bu konuda duyarsız. Konuyla ilgili balıkçılarımızla ilçe kaymakamlığına ve belediyeye dilekçe verdik. Onlar da DSİ´ye yazı gönderdiklerini belirtti. Biz bir an önce derenin temizlenmesini bekliyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi