Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi´ni AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve yöneticiler ile birlikte ziyaret eden TBMM eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, daha sonra Kdz. Ereğli Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek´i ziyaret etti. Oda Başkanı Civelek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Sayın vekilimiz ile sürekli görüşüyoruz. Sıkıntımızı anlatıyoruz. Bu Yeşiltepe-Kepez yolunda geçtiğimiz günlerde ölümlü kazalar oldu. 2006 yılından bu yana 127 tane kaza oldu. 254 kişi yaralandı bu kazalarda, 7 ölümlü kaza oldu, 10 kişi de hayatını kaybetti. Karayolun da hatası var, yol sağa dönüyor, sola yatıyor. Biraz süratli geldiğin zaman kaza kaçınılmaz oluyor. Kaza genelde aynı noktalarda oluyor. Burada mazgallar 5 santimetre yüksek, yüksek olunca yağmur yağınca su birikiyor, bunu birkaç kez dile getirmiştik. 5 santimetre yıpranma payının mutlaka dökülmesi gerekiyor. Çünkü önümüz kış. İkinci sorunumuz kantar sorunudur. Kantarın mutlaka kalkması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı söylemişti kalkacağını, yanına şuan bir takviye konuluyor. Ereğli Belediyesi sağ olsun orayı bugün mühürlemiş. İkinci kantar konuluyor, mühürlendi biran önce kaldırılması gerekiyor. Hep OSB yolu kullanılıyor orada 2-3 köyümüz var. Araçlar kaçak olarak oradan geçiyor. OSB´den çıkıp yollarına devam ediyorlar. 20 ton yerine 40 ton atıyor oradan geçiyorlar. Kantarın Akçakoca sapağına konulması gerekiyor. Şehrin içinde mevcut kantar şehrin dışına çıkması lazım&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, Ereğli´nin sorunlarının üzerinde durduklarını dile getirerek, &[#]8220;Yeşiltepe-Kepez yolunu ölüm yolundan hizmet yoluna çevirmeye çalışıyoruz. Yolun geçmişte standartları şehir içine uygun bir standartta yapılmış, ne cepler kamulaştırılmış ne de ayrılmış. Bir takım okullar, camiler yola tecavüz etmiş. Karayolları Ereğli Belediyesi ile çalışma yaptılar, ceplerin yapılması konusunda müşterek plan üretirlerken cepler var 2 adet. Buraların alt yapı çalışmaları bitti, bir tane de Kepez tepesinde var. Burası 15. Bölgeye bağlıydı 4. bölgeye bağladık. Kepez tepesinde özel sektörün yeri var. Kısmet market diye oranın terk etmesi lazım biz yolu yaptık yarıya geldi. İtiraz ettiler belediye ile mahkemelik kamu davası açtılar. Ben oraya 90 bin TL´de kamulaştırma bedeli olarak, 50 Murat Sesli döneminde, 40 yeni belediye başkanımız döneminde olmak üzere 90 bin TL para çıkarttık. Sadece o yolun ölüm yoluna hizmet olsun diye. Vatandaş ile bütünleşip çözüm üretemediler. Şimdi orayı 2. el otomotiv işi yapan 4 arkadaş aldılar, çok şükür kamu davası devam ediyor. Ama orayı şimdi terk ediyor. Son gelişmeler olumlu bayram sonuna kadar bu yolu bitireceğiz hem firma ile hem 4. Bölge ile görüştük. Limak çalışmalarını yapacak bize zaten 1 haftada bitiririm diyor. Belediyeden yazı alacağız ona göre firmaya göstereceğiz. Kepez´in sağında solunda olması gereken projeye uygun cep açılımlarının da biran evvel yapılması lazım ki alt yapıları hazır olsun. Karayolları olarak bu yolu Ereğli´ye devir edeceğiz. Biz işin biran önce çözülmesi konusunda adım atarken birileri de çözümsüzlük konusunda bu noktaya getiriyor&[#]8221; dedi.
KANTAR MESELESİ
Bazı kurumların kapısının önüne kantar koydurmak istediğini belirten Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Kantara gelince Ulaştırma Bakanımız geldi müsteşarına talimatını verdi, gereken değerlendirmeye bakın diye. Bazı kurumlar kapısının hemen önüne kantar koydurmak istiyor Ben kapımdan çıkıyorum tonajında, kapımdan çıktıktan sonra depolardan aktarma oluyor. Onlara en yakın yere kantar konulursa bu Ereğli´nin trafiği sağlanır. Nakliyecilerin başkanlarından biri burada arka plan dilekçe veriyorlar. Biz birini kaldırmak isterken ikincisini de koyuyorlar. Çünkü arka planda yapılan istek bu şekilde. Çok farklı perdeler var, perdelerin hepsini açık okursak ortaya çıkar. Ulaştırma Bakanı ile görüştüm, müsteşarı talimatlandırdık. Bize dönüş yaptılar bundan sonra şehirlerin hem girişine hem çıkışına ağır tonajlı araçları da koruma amaçlı kantarları koyacağız. Düzce´ye de Bolu´ya da koyacağız aciliyetine göre burayı hızlandırıyorlar. Öyle bir kaldırılacak söz verilmedi sadece talimat verildi, değerlendirilsin denildi. Kalkmasını isteyenler gibi istemeyenlerde var ortada böyle bir gerçek var. Bu kantar konulsun mu konulmasın mı? Biz kantarın olmasına karşı değiliz yerinin güzergahının daha verimli olmasını temenni ederiz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi