Geçtiğimiz günlerde Zonguldak&[#]8217;a miting için gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun ziyaretleri eleştirenlere CHP İl Başkanı Osman Yayla cevap verdi.


CHP teşkilatını miting için alanları dolduramadığı belirtenlere cevap verdiğini belirten Yayla; &[#]8216;Evet organizasyonda eksiklik vardı. Ama bana göre kalabalık kesinlikle yeterli&[#]8217; dedi.


Yayla yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: &[#]8220;Genel Başkanımızın bir huyu var. Yolda üç kişilik bir kalabalık görse duruyor. Onlarla selamlaşır. Akçakoca tarafından gelirken Alaplı ve Ereğli&[#]8217;den geçiyor. Buralardan geç ipte oralara uğramaması mümkün değil. Bu yönde ilçe teşkilatlarımızın da yoğun talepleri vardı. Kendiside zaten yol güzergâhında olan ilçelere selam vereceğim demişti. Bu nedenle bu bölgelerde mecburen durdu. Bu programlar bizim irademizde değil. Çok baskı yapsaydık böyle olmazdı. Ben bu arkadaşlarımı karşıma alamam. İlçe örgütlerimi üzemezdim. Zonguldak Genel Başkanını yeterince ağırladığını düşünüyorum. Çünkü burada vakti çok dardı. Genel Başkanı 7&[#]8211;8 mitingin bir gün içinde olması yordu. Âdete zamanla yarıştı. Bu nedenle programlar biraz aceleci oldu. Artı Türkiye genelinde 80 e yakın ilin gezilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu nedenle sıkışık bir program oldu.


&[#]8216;40 derecelik meydanda 2-3 saat kim bekler&[#]8217;


Zonguldak&[#]8217;taki kalabalık kesinlikle yeterliydi. Ben platforma çıktığımda ilk alana baktım. Kim ne derse desin bende kendimi orada değerlendireceğim. Sadece Merkez Çarşısı&[#]8217;nın altında alandaki kadar insan vardı. Sıcaklar nedeniyle insanlar gölgelere kaçtılar. 38 derece sıcaklığın üstüne ramazan ayında olmamızda etki oldu. Hepsini bir araya getirdiğimizde arzu edilen kıvamda oldu. Bence mükemmeldi ve yeterli kalabalıktı. Ben öyle hissetmesem platformdan yüzüm gülerek inemezdim. İnsanlar o sıcakta gölgelere kaçtı. 40 derecelik meydanda 2-3 saat kim bekler. Kalabalığın yeterli olduğu kanaatindeyim. Laf olsun diye konuşmuyorum. Çünkü öyle olursa kendimi kandırmış olurum.


&[#]8216;Evet, organizasyonda eksiklik vardı&[#]8217;


Bunu kabul ediyorum. Mesela su dağıtmama olayı bizim eksikliğimizdi. Oruçlu olunsun veya olunmasın su dağıtmamız lazım. Maalesef dört dörtlük olunmuyor keşke olunsaydı. Bundan da bir dahaki mitingler için ders alınacak. Biz orada görev yapan arkadaşlarımıza özellikle basına çalışma ortamı hakkında yardım edilmesi gerektiğini söyledik.


&[#]8216;Ben kalemde omurga ararım&[#]8217;


Mitingi az diyen veya olmadı diyen arkadaşlarımız bardağın hep boş tarafını görmek isteyen arkadaşımız. Öyle olsa bile asla o kişilere mükemmel bir kalabalıktı diye yazdıramazsınız. Bu bir bakış açısı. Miting kalabalık değildi diyen gazetecilerin boş alan olarak çektiği fotoğraflar ya mitingden önce ya da mitingden sonra çekilen fotoğraflar. O fotoğraflar miting halinde çekilen fotoğraflar değildi. Bu arkadaşlarımız boş tarafları arayarak çekmeleri iyi niyetli davranış değil. Mesela bu benim sitemimdir. Bir insan art niyetli ise eleştirecek illa bir konu bulur. Bir işin 99 &[#]8216;u doğru ise 1&[#]8217;ini yanlış bulur. Çünkü adam onu görmek istiyor. Buradaki meselede de niye görmek istediğin önemli. O görüntüler beni üzdü. Gazetecilik objektif yapılır. Ben kalemde omurga ararım. Kalemin omurgalı ise sana saygım sonsuzdur.


&[#]8216;Herkes bakanın elini eteğini öpüyor&[#]8217;


Dün bakan geldi. Benim bu gazetecilerim acaba normal bir soru sorabiliyor mu? Ben gazetecilerin üç dört gün önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay televizyonlarda &[#]8216;Siyasi partilerde demokrasinin işlemediğini&[#]8217; söyledi. Ben bize çok soru soran gazetecilerin bu konuyu da bakana sormasını isterdim. Ben daha Zonguldak&[#]8217;a gelen örneğin bir bakana can alıcı soru sorulduğunu görmedim. Herkes bakanın elini eteğini öpüp iki büklüm yuvarlana yuvarlara gidiyor. Bu gazetecilik değildir. Ben yapıcı eleştirileri kendime ders olarak alıyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi