Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Mehmet Kırgezen, 14 Ağustos Cumartesi günü başlayan yeni av sezonunun hayırlı uğurlu olmasını dilerken, avcılara uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Kırgezen gazetemize yaptığı açıklamada, avlanma bölgeleri ve av hayvanı gruplarına göre avlanma başlangıç ve bitiş süreleri ile av limitlerini de kapsayan Merkez Av Komisyonu kararlarının Resmi Gazete´de yayımlandığını hatırlatarak, yasaklara uyulmasını istedi.


Belge için derneğe başvurun


Bıldırcın ve üveyik gibi birinci grup kuşlar için av sezonunun başladığını ifade eden Dernek Başkanı Kırgezen, avcılara avlanırken kara avcılığı kanunlarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Kaçak ve belgesiz avlanan avcılara da dikkat çeken Kırgezen, belgesiz avlanan avcıların çok büyük cezalarla karşılaşabileceğini ve belgesi olmayan avcıların Avcı Eğitim Belgesi almak için Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneğine müracaatta bulunmaları gerektiğini de söyledi.



24 Şubatta sezon bitiyor


Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Mehmet Kırgezen, &8220;Bu yılki av sezonumuz 14 Ağustos Cumartesi günü başlamıştır. Sezonumuz 24 Şubat 2011 tarihinde sona erecektir. Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Yönetim Kurulu olarak tüm Bartınlı avcı camiamıza ve tüm üyelerimize 2010-2011 av sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını, avcı arkadaşlarımızın kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini temenni ediyorum. Yeni av sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Birinci grup kuşlar olan bıldırcın ve üveyik avıyla 2010-2011 av sezonumuza start verdik. İkinci grup kuşlar olan keklik, Batı Karadeniz bölgemizde Ekim ayının 9&8217;unda başlayacak ve 23 Ocak 2011&8217;de sona erecektir&8221; diye konuştu.



Kara Avcılığı Kanunlarına uyun


Avcılık yasasına yeni maddeler eklendiğini ifade eden Kırgezen, &8220;Bu yeni yasalara göre avlanma süresi haftanın 4 günü olarak değişti. Yeni avlanma yasasına göre ek olarak Salı günleri de artık avcılarımız yasal olarak avlanabilecektir. Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Yönetim Kurulu olarak avcılarımıza her defasında dile getirdiğimiz gibi 4915 Sayılı Kara Avcılığı kanunundaki tüm maddelere uymalarını istiyoruz. Arkadaşlarımızdan avlanırken kanunların da belirlediği üzere doğaya saygılı olmalarını ve doğayı kötü şekilde etkileyecek girişimlerden uzak durmalarını istiyoruz. Avcılarımızın av yaparken son derece dikkatli olmalarını istiyoruz. Avcıların katliamcı ve doğayı mahfeden kişiler olarak değil, doğayı koruyan ve doğadaki bütün olaylardan haberdar olan kişiler olarak gözlemci olarak davranmalarını rica ediyoruz&8221; şeklinde konuştu.



Kaçak avcıların dikkatine


Avcılara kesinlikle kaçak avlanmayın uyarısında bulunan Kırgezen, cezaların ağır olduğunu belirterek, &8220;Kaçak avlanmanın sonunda karşılaşılan cezalar kesinlikle altından kalkılamayacak kadar ağırdır. Avcılarımızın mağdur olmamaları bakımından bu konu büyük önem taşıyor. Avcılarımız lütfen bunlara dikkat etsinler. Avcılık belgesi olmayanlara da Avcı Eğitim Kurslarına katılarak avcılık belgelerini almalarını ve Avcılık Kanunları çerçevesinde avlanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca bunun yanında Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği üyesi olan 400 kişinin haklarına tecavüz etmemelerini rica ediyoruz. Avcı Eğitim Kurslarımız eğitimlerine hala devam etmektedir. Kaçak avlanan ve eğitim belgesi olmayan bütün avcılara eğitim belgelerini almaları için elimizden gelen yardımları sağlamaya çalışıyoruz. Derneğimize müracaatta bulunan bütün avcılarımıza elimizden gelen bütün desteği sağlamaya hazırız&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi